Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Barcelona? Saúdská Arábie? Kdepak - hvězdný Messi bude kopat za Miami

Barcelona? Saúdská Arábie? Kdepak - hvězdný Messi bude kopat za Miami
Lionel Messi, David Beckham a Marco Verratti | zdroj: Profimedia

Kapitán argentinských fotbalových mistrů světa Lionel Messi bude po odchodu z Paris St. Germain hrát za Inter Miami, informuje BBC či španělský list Marca.

Sedminásobný nejlepší fotbalista světa se rozhodl pro angažmá v zámořské lize MLS místo návratu do Barcelony či lukrativní nabídky ze saúdskoarabského al-Hilálu, který mu údajně nabízel smlouvu na 400 milionů dolarů (8,5 miliardy korun) ročně.

Pětatřicetiletého kanonýra nakonec zlákal Inter Miami, jehož spolumajitelem je bývalá anglická fotbalová hvězda David Beckham.

Podle BBC bude součástí Messiho smlouvy na Floridě i sponzorská spolupráce s firmami, jako jsou Adidas a Apple. V Miami už má argentinský hráč dům, který dosud pronajímal.

„Už je rozhodnuto. Do Barcelony se nevrátím, půjdu do Interu Miami,“ řekl Messi. „Ještě to není úplně uzavřené, zbývá pár věcí, ale rozhodl jsem se pokračovat tam,“ prohlásil pětatřicetiletý kanonýr. V Paříži podle svých slov nebyl spokojený. „Ty dva roky jsem nebyl šťastný, nelíbilo se mi tam. A podepisovalo se to na mém rodinném životě. Nemohl jsem doprovázet děti do školy, jako když jsem byl v Barceloně. Tolik jsem si je neužil,“ uvedl Messi s tím, že nyní bude mít rodina přednost.

Messiho otec a zároveň agent Jorge se tento týden sešel s předsedou Barcelony Joanem Laportou a novinářům řekl, že jeho syn touží po návratu na Camp Nou, kde strávil celou profesionální kariéru až do předloňského přestupu do PSG. Podle BBC však tato možnost ztroskotala na omezeních, která katalánskému klubu stanoví finanční fair play.

Messi hrál za Barcelonu 17 sezon a je jejím nejlepším střelcem. S klubem získal 35 trofejí v čele se čtyřmi triumfy v Lize mistrů.

Nenapodobí Cristiana Ronalda či Karima Benzemu, kteří po úspěšných letech v Evropě kývli na štědré nabídky ze Saúdské Arábie. Míří sem i francouzský fotbalový reprezentant N’Golo Kanté, který se podle informací agentury AFP připojí ke krajanovi Benzemovi v al-Ittihádu. 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma