Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Baumrtová získala v rekordu evropský bronz na 50 m znak

Baumrtová získala v rekordu evropský bronz na 50 m znak
Letní mistrovství české republiky v plavání v pražském Podolském areálu. Na snímku Baumrtová Simona 10.7.2011 | zdroj: tisková zpráva

Plavkyně Simona Baumrtová obhájila na mistrovství Evropy v krátkém bazénu třetí místo v závodě na 50 metrů znak. Bronzovou medaili získala v českém rekordu 26,94 sekundy, kterým o dvanáct setin vylepšila deset let staré maximum Ilony Hlaváčkové. Titul získala Ruska Anastasia Zujevová časem 26,23 před Georgií Daviesovou z Velké Británie, jež českou reprezentantku porazila o jedinou setinu.

Dvacetiletá česká plavkyně zopakovala umístění z loňského šampionátu v Eindhovenu, kde by její sobotní čas stačil suverénně na titul. "S tím jsem nepočítala, je to fantastický výsledek i čas. Tady byla celá špička, šampionát je kvalitnější než v Eindhovenu," radovala se Baumrtová v České televizi. "Pořád tomu nemůžu uvěřit," doplnila. Ve Štětíně se stále zlepšovala, když z dopoledních rozplaveb postoupila jedenáctým časem (27,75), z odpoledních semifinále sedmým (27,33). "Po semifinále jsem vůbec nevěřila, že bych se ještě o tolik dokázala zlepšit, a je to opravdu úžasný pocit," prohlásila Baumrtová. Měla prý ale i velké štěstí. "Z technických věcí mi vyšlo úplně všechno, takže nádhera," doplnila. V polském bazénu už byla ve finále znakařské stovky, kde v pátek skončila šestá, v neděli se představí na dvoustovce. "Teoreticky je to moje nejsilnější disciplína, tak uvidím, jestli se mi podaří pošetřit síly," dodala Baumrtová. "Ale určitě mi ten dnešní výsledek hodně pomůže," dodala.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma