Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Bayern a Juventus jsou v Lize mistrů i po třetím kole stoprocentní

Bayern a Juventus jsou v Lize mistrů i po třetím kole stoprocentní
N'Golo Kanté z Chelsea faulovaný Andersem Christiansenem z Malmö | zdroj: Profmedia

Fotbalisté Bayernu Mnichov zvítězili v Lize mistrů v Lisabonu nad Benficou vysoko 4:0 a vyhráli i třetí zápas ve skupině. Bodově stoprocentní zůstal také Juventus Turín. Manchester United ve 3. kole udolal doma Bergamo 3:2 po velkém obratu z 0:2, rozhodující gól opět vstřelil rekordman soutěže Cristiano Ronaldo. Obhájce trofeje Chelsea částečně napravila minulou porážku v Turíně a rozdrtila Malmö 4:0. Barcelona se protrápila k domácímu vítězství 1:0 nad Dynamem Kyjev a získala první body.

Manchester proti Bergamu předvedl ještě lepší obrat než v minulém kole, kdy doma udolal po otočce Villarreal 2:1. Atalanta na Old Trafford během první půlhodiny vedla 2:0, když se zblízka prosadil Pašalič a po rohu Demiral. Po změně stran si však „Rudí ďáblové“ vytvořili velký tlak, v 53. minutě snížil Rashford a čtvrthodinu před koncem srovnal Maguire.

Rozhodující slovo měl stejně jako proti Villarrealu Ronaldo. Šestatřicetiletý letní navrátilec do Manchesteru si v 81. minutě naskočil na centr a hlavou rozhodl. Skóroval i ve třetím utkání skupiny a vlastní rekord v Lize mistrů vylepšil na 137 branek.

United, kteří se v posledních zápasech trápili, poskočili do čela vyrovnané skupiny F. Bergamo má stejně bodů jako Villarreal, který vyhrál na umělé trávě v Bernu nad Young Boys vysoko 4:1. Vítěz minulého ročníku Evropské ligy si připsal první triumf ve skupině.

Naopak Bayern je stále stoprocentní a navíc má impozantní skóre 12:0. Německý šampion v Lisabonu dlouho čekal na úvodní gól, sudí mu neuznali trefy Lewandowského a Müllera, který tak zatím nedosáhl na 50. branku v Lize mistrů. Skóre otevřel až v 70. minutě z přímého kopu Sané, jenž pak skóroval ještě jednou. Mezitím se Mnichované prosadili ještě dvakrát a nakonec slavili pohodlné vítězství 4:0.

Benfica ve třetím utkání skupiny poprvé inkasovala a v tabulce je druhá. O bod zpět figuruje Barcelona. Katalánci v prvních dvou duelech prohráli shodně 0:3 a další bodová ztráta už by jim hodně zkomplikovala boj o postup. Barcelona, která v roce 2015 Ligu mistrů ovládla, měla v úvodním dějství nad Dynamem Kyjev převahu a vytěžila z ní rozhodující gól, první ve skupině. Po útočné akci zůstal na hrotu stoper Piqué a v 36. minutě zblízka napálil do sítě míč po Albově centru.

Čtyřiatřicetiletý zadák dal v Lize mistrů už 16 branek a vyrovnal dosud nejlepšího obránce v historii soutěže Roberta Carlose. Zároveň se stal nejstarším střelcem Barcelony v Lize mistrů. Katalánci vyhráli všech 14 zápasů v prestižní soutěži, v nichž Piqué skóroval, byť v druhé půli předvedli profesorský výkon a několikrát si vysloužili pískot 46 tisíc fanoušků v hledišti.

Bez ztráty bodu zůstal i Juventus, který dává zapomenout na nepovedený vstup do italské ligy a vyhrál šestý soutěžní duel po sobě. „Stará dáma“ poslední čtyři utkání ovládla výsledkem 1:0, v Petrohradu proti Zenitu rozhodl v 86. minutě hlavou s pomocí tyče Kulusevski.

Ve stejné skupině Chelsea rozdrtila outsidera z Malmö a částečně napravila minulou porážku z Turína. Obhájce trofeje a lídr anglické ligy dal v obou poločasech po dvou gólech, dvě penalty proměnil Jorginho. Už během úvodního dějství ale Londýňané přišli kvůli zranění o útočníky Wernera a letní posilu Lukakua, kteří museli střídat.

Salcburk potvrdil dobrou formu a po vítězství 3:1 nad Wolfsburgem se sedmi body vede tabulku skupiny G. Utkání rozhodl dvěma góly po změně stran Okafor. Rakouský šampion má v čele tabulky nadějný čtyřbodový náskok před Sevillou, která i napotřetí remizovala. V Lille hrála bez branek.

Výsledky 3. kola skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina E:
FC Barcelona - Dynamo Kyjev 1:0 (1:0)
Branka: 36. Piqué. Rozhodčí: Turpin (Fr.).
Benfica Lisabon - Bayern Mnichov 0:4 (0:0)
Branky: 70. a 85. Sané, 80. vlastní Everton, 82. Lewandowski. Rozhodčí: Hategan (Rum.).
Skupina F:
Young Boys Bern - Villarreal 1:4 (0:2)
Branky: 77. Elia - 6. Pino, 16. G. Moreno, 88. A. Moreno, 90.+2 Chukwueze. Rozhodčí: Karasev (Rus.).
Manchester United - Bergamo 3:2 (0:2)
Branky: 53. Rashford, 75. Maguire, 81. Ronaldo - 15. Pašalič, 29. Demiral. Rozhodčí: Marciniak (Pol.).
Skupina G:
Salcburk - Wolfsburg 3:1 (1:1)
Branky: 65. a 77. Okafor, 3. Adeyemi - 15. L. Nmecha. Rozhodčí: Orsato (It.).
Lille - FC Sevilla 0:0
Rozhodčí: Oliver (Angl.).
Skupina H:
Chelsea - Malmö 4:0 (2:0)
Branky: 21. a 57. obě z pen. Jorginho, 9. Christensen, 48. Havertz. Rozhodčí: Letexier (Fr.).
Zenit Petrohrad - Juventus Turín 0:1 (0:0)
Branka: 86. Kulusevski. Rozhodčí: Schärer (Švýc.). 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma