Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Beckham, Zidane a další hvězdy opět v akci? Chystá se MS fotbalových legend

Beckham, Zidane a další hvězdy opět v akci? Chystá se MS fotbalových legend
Za výběr Anglie by si mohl zahrát například David Beckham | zdroj: Profimedia

V lednu roku 2017 by se měl v Mexiku konat první světový šampionát fotbalových legend. Premiérový ročník počítá s účastí dvanácti reprezentačních týmů, které budou hrát zápasy na 2x30 minut.

Na pozvání by měly Evropu reprezentovat Francie, Španělsko, Itálie, Anglie, Německo a Nizozemsko. Ameriku budou zastupovat Brazílie, Mexiko, USA a Argentina a zbylými účastníky mají být Japonsko a JAR.

Hrát by měli bývalí fotbalisté ve věku 35 až 45 let. "Každý by chtěl vidět hrát Diega Maradonu, ale ten hrát nemůže. Je moc starý," řekl bývalý brankář mexické reprezentace Jorge Campos při dnešní prezentaci projektu v Berlíně, na které byli i další někdejší slavní hráči Španěl Gaizka Mendieta a Argentinec Juan Sebastian Verón. "Chci vidět skvělé hráče - Zidana, Beckhama, Ronalda, Roberta Carlose," uvedl Campos.

Turnaj by měl mít i charitativní podtext a v případě úspěchu by se měl opakovat každé dva roky. Lednový termín byl vybrán s cílem přitáhnout snáze televizní společnosti, neboť v té době je ve fotbalovém kalendáři více volna.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma