Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Benešová a Berdych jsou v Melbourne v osmifinále

Benešová a Berdych jsou v Melbourne v osmifinále
Tomas Berdych (Cehia) gesticuleaza, in timpul meciului de Cupa Davis dispuat cu Victor Crivoi (Romania), in Bucuresti, vineri, 16 septembrie 2011. BOGDAN IORDACHE / MEDIAFAX FOTO | zdroj: tisková zpráva

Čeští tenisté Iveta Benešová a Tomáš Berdych postoupili na Australian Open už do čtvrtého kola. Benešová v Melbourne potvrdila roli favoritky proti hráčce z druhé stovky žebříčku Nině Bratčikovové z Ruska a zvítězila 6:1 a 6:3, Berdych zdolal Jihoafričana Kevina Andersona dvakrát 7:6 a 6:1.

Napodobit Berdycha s Benešovou postupem do osmifinále může v sobotu ještě světová dvojka Petra Kvitová, která bude hrát s Ruskou Marií Kirilenkovou. Benešová, 46. v pořadí WTA, postoupila v Austrálii do čtvrtého kola druhým rokem po sobě. Na žádném jiném grandslamovém turnaji se tak daleko nedostala. "Určitě jsem nečekala, že výsledek bude takhle jednoznačný. Přitom na kurtu to tak jednoznačně nevypadalo, třeba ve druhém setu se to chvílemi klidně mohlo i otočit. I proto jsem ráda, že se to nestalo a dopadlo to pro mě dobře," řekla. Benešová ukončila tažení hráčky z kvalifikace, jež při svém prvním startu na Australian Open vyřadila v předchozích kolech světovou dvacítku Flavii Pennettaovou z Itálie a její krajanku Albertu Briantiovou. "Nebývá běžné potvrzovat ve třetím kole grandslamu roli favoritky a musím přiznat, že jsem v hlavě trochu měla myšlenku a menší tlak, že jde o dobrý los a měla bych tu šanci využít," řekla Benešová. V osmifinále proti světové trojce Azarenkové už favoritkou nebude. S Běloruskou se střetla třikrát a dosud neuhrála ani set, maximálně pět gamů v zápase. "Je výborná. Proti ní se musí bojovat o každý balon a hrát na riziko. Nejde jen čekat, zda bude chybovat, to se pak obvykle nedočkáte," konstatovala Benešová. Berdych musel s výborně servírujícím Andersonem první a druhý set vybojovat až v tie-breacích, ale oba zvládl. V třetí sadě vzal soupeři dvakrát servis, sám za celé utkání nepustil Andersona ani k jednomu brejku. Mečbol si Berdych připravil parádním forhendem, po kterém míč "olízl" roh kurtu, a zápas ukončil podáním. O čtvrtfinále a možný duel se Španělem Rafaelem Nadalem bude Berdych hrát s desátým nasazeným Nicolasem Almagrem rovněž ze Španělska. Postup do osmifinále zvládli také světová jednička Caroline Wozniacká a v soutěži mužů nezaváhali favorité - turnajová dvojka Nadal ani trojka Švýcar Roger Federer.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma