Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Berdych má první letošní titul

Berdych má první letošní titul
Image: 0116661372, License: Rights managed, Tomas Berdych of the Czech Republic eyes the ball to serve before winning over France's opponent Gael Monfils during the Open Sud de France World tour ATP final tennis match, on February 05, 2012 in Montpellier, southern, France. AFP PHOTO / PASCAL GUYOT, Place: FRANCE, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, AFP | zdroj: tisková zpráva

Tenista Tomáš Berdych přetavil dobrou formu z Australian Open po návratu do Evropy v titul. Z výhry se radoval ve francouzském Montpellieru, kde dnes ve finále porazil domácího Gäela Monfilse.

Šestadvacetiletý Berdych vyhrál na začátku roku s Petrou Kvitovou Hopman Cup a v Melbourne vypadl po boji ve čtvrtfinále se Španělem Rafaelem Nadalem. "Přechod (do haly) mi vyšel dobře, ale neobával jsem se toho. Všechno šlo podle plánu. Cítil jsem se dobře, formu z Austrálie jsem si přivezl dobrou a na ni se mi povedlo navázat a dotáhnout to do nejlepšího konce," řekl Berdych ČTK. Celou dobu v Montpellieru se mohl spolehnout na skvělé podání. Cestou za titulem přišel jen o jeden set a třeba v semifinále vyhrál všech 34 výměn, které se hrály po jeho prvním servisu. "Servis je jedna z mých hlavních zbraní, a když dělám body z podání, tak dostávám soupeře pod tlak a je to o to snadnější," uvedl Berdych. Loni v říjnu ukončil v Pekingu skoro po dvou a půl letech čekání na titul. Dalšího vavřínu se dočkal již po čtyřech měsících. "To je asi jedno, důležité je hrát dobře, zlepšovat se a s tím vítězství přijdou. Tohle ukázalo, že forma je a že jsem udělal velký skok k tomu, abych měl k turnajovým výhrám blíž," řekl. V Montpellieru nedoprovázel Berdycha trenér Tomáš Krupa, ale hráčova přítelkyně Ester Sátorová, od které dostal po mečbolu polibek. V legraci by se dalo říci, že by mohla kouče nahradit. "Byla se mnou byla na třech turnajích, mám z toho dvě semifinále a jedno vítězství, to je určitě na zamyšlení... ," vtipkoval Berdych. Od pátku by měl být jedničkou českých tenistů v 1. kole Davisova poháru v Ostravě proti Itálii. "Pozitivní je, že jsem přidal určitou porci sebevědomí. Pár dnů využiji, abych si odpočinul a šel do toho naplno," uvedl.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma