Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 1°C Polojasno

Berdych nestačil v semifinále v Monte Carlu na Djokoviče

Berdych nestačil v semifinále v Monte Carlu na Djokoviče
Lukas Rosol returneaza o minge, in timpul meciului de tenis dintre Marius Copil - Horia Tecau / Jan Hajek - Lukas Rosol, din cadrul intalnirii Romania - Cehia, de Cupa Davis, in Bucuresti, sambata, 17 septembrie 2011. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO | zdroj: tisková zpráva

Český tenista Tomáš Berdych si v Monte Carlu o titul nezahraje. V semifinále prohrál se světovou jedničkou Novakem Djokovičem 6:4, 3:6 a 2:6. Srbský hráč se ve finále utká buď se sedminásobným vítězem turnaje Španělem Rafaelem Nadalem, nebo s Francouzem Gillesem Simonem.

Berdych v úvodu prohrával 2:4, dokázal ale vyrovnat a brejkem za stavu 4:4 vykročil za ziskem prvního setu. Djokovič však v následující sadě srovnal, hned v úvodu rozhodujícího dějství sebral české jedničce podání a dovedl zápas k vítězství. Šestadvacetiletý Berdych na okruhu ATP prohrál s Djokovičem devátý zápas z deseti a přišel o možnost zahrát si potřetí v kariéře ve finále turnaje série Masters. Se světovými jedničkami má český hráč bilanci třináct porážek a dvě výhry - obě zaznamenal proti Švýcaru Rogeru Federerovi. Djokovič postupem do finále v Monte Carlu navázal na výsledek z roku 2009, tehdy však nestačil na Nadala. Čtyřiadvacetiletého Srba v neděli čeká 45. finále na okruhu, celkem v nich triumfoval třicetkrát.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu:

Dvouhra - semifinále: Djokovič (1-Srb.) - Berdych (6-ČR) 4:6, 6:3, 6:2.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma