Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Berdych porazil Bolelliho a čeští tenisté vedou nad Itálií 2:0

Berdych porazil Bolelliho a čeští tenisté vedou nad Itálií 2:0
V Ostravě se 7. února 2012 uskutečnila tisková konference českého tenisového výběru před víkendovým utkáním 1. kola Světové skupiny Davisova poháru proti Itálii. Na snímku celý tým, zleva: Radek Štěpánek, Tomáš Berdych, nehrající kapitán Jaroslav Navrátil, Lukáš Rosol a František Čermák. DAVID PROCHÁZKA / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Čeští tenisté vedou po úvodním dnu prvního kola Světové skupiny Davisova poháru nad Itálií 2:0 a jediný bod je dělí od účasti ve čtvrtfinále. Po triumfu Radka Štěpánka získal druhý bod v ostravské hale Tomáš Berdych, který porazil ve čtyřech setech Simona Bolelliho 6:3, 4:6, 7:5 a 6:2. O postupu mohou rozhodnout svěřenci Jaroslava Navrátila už v sobotní čtyřhře od 15:00.

Do ní jsou zatím nahlášeny páry František Čermák, Lukáš Rosol a Daniele Bracciali, Potito Starace, kapitáni ale mohou složení dvojic změnit. Očekává se, že na české straně nastoupí Berdych se Štěpánkem. Toho ovšem při úvodním duelu s Andreasem Seppim trápil zánět v krku. Berdych s Bolellim, náhradníkem za nachlazeného Staraceho, prohrál poslední dva vzájemné zápasy, ale dnešní duel začal sebevědomě. V první sadě stačil sedmému hráči světa jediný brejk. Po dvou autech z Italovy rakety zvýšil rodák z Valašského Meziříčí na 4:2 a v následném gamu zažehnal úvodní slabší chvilku, když po slibném vedení 40:0 musel odvracet brejkbol. Pak už ale dohrál úvodní dějství s přehledem. Až 135. tenista žebříčku ATP ale proti českému favoritovi nesložil zbraně a ve výměnách i na podání nečekaně držel krok. V pátém gamu dvakrát po sobě zažehnal brejk a o pět her později dokonale využil dalšího Berdychova útlumu při servisu k překvapivému vyrovnání stavu. Český hráč se neprobral ani v úvodu třetího setu, kdy znovu promarnil dvě brejkbolové šance. Bolelliho hra mu viditelně nesvědčila a místo hladké cesty za vítězstvím musel bojovat o každý míč. V závěru třetího dějství však Berdych ukázal svoji velikost. V jedenáctém gamu konečně sebral houževnatému soupeři servis a sadu pak bez ztráty fiftýnu zakončil při svém podání. Tím český tenista soupeře definitivně zlomil. Hned v úvodní hře čtvrté sady mu sebral podání a závěr za chvilku s přehledem dotáhl do vítězného konce.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,210 25,330
USD 23,540 23,720
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma