Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Berdych postoupil v Melbourne do čtvrtfinále, Benešová končí

Berdych postoupil v Melbourne do čtvrtfinále, Benešová končí
Lukas Rosol returneaza o minge, in timpul meciului de tenis dintre Marius Copil - Horia Tecau / Jan Hajek - Lukas Rosol, din cadrul intalnirii Romania - Cehia, de Cupa Davis, in Bucuresti, sambata, 17 septembrie 2011. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO | zdroj: tisková zpráva

Tenista Tomáš Berdych postoupil stejně jako před rokem do čtvrtfinále grandslamového Australian Open. Sedmý nasazený hráč v osmifinále porazil Španěla Nicoláse Almagra 4:6, 7:6, 7:6 a 7:6. S turnajem se rozloučila Iveta Benešová, která podlehla Viktorii Azarenkové z Běloruska dvakrát 2:6.

V boji o semifinále Berdycha čeká v Melbourne utkání s Rafaelem Nadalem ze Španělska, druhým nasazeným tenistou a vítězem turnaje z roku 2009. "Jsem hodně spokojený, vyhrál jsem těžký duel," řekl v rozhovoru na kurtu Berdych za hlučného bučení publika. Nepodal totiž po zápase Almagrovi u sítě ruku. Důvodem bylo, že Španěl českého hráče ve čtvrtém setu zblízka u sítě nastřelil do pravé ruky. "Bylo to moje rozhodnutí (nepodat mu ruku) a nemám z toho dobrý pocit, ale když vás někdo chce nastřelit do obličeje, tak to není hezký," reagoval Berdych. httpv://www.youtube.com/watch?v=drLsYXRQTCE Benešová prohrála s Azarenkovou i čtvrtý vzájemný duel. Soupeřku v Melbourne vystrašila až v závěru duelu. Za stavu 2:6, 1:6 a 0:40 odvrátila postupně čtyři mečboly. V tu dobu dokázala favoritku zatlačit do úzkých. Nakonec Benešová před zraky svého přítele Jürgena Melzera z Rakouska i fedcupového kapitána Petra Pály kapitulovala po sedmasedmdesáti minutách. "Bezprostředně po zápase bych si přála, aby byl výsledek jiný, ale s odstupem času jsem s výkonem spokojená. Jen mi nějak nešlo proměňovat šance, které v jednotlivých gamech byly, takže výsledek je takový, jaký je," litovala Benešová. Postupem do 4. kola vyrovnala své grandslamové maximum. "S vystoupením v Austrálii jsem spokojená a doufám, že mi pohoda vydrží, ale musí se dál pracovat. Nic nepřijde automaticky," řekla Benešová, kterou nyní čeká Fed Cup a duel v Německu. "Mám radost z návratu do týmu a docela mi to zapadá i do programu."  V opakování loňského finále ženské dvouhry uspěla opět obhájkyně titulu Kim Clijstersová. Belgičanka v 4. kole zdolala Číňanku Li Na 4:6, 7:6 a 6:4. Ve zkrácené hře přitom vedla Li Na už 6:2, ale Clijstersová všechny čtyři mečboly odvrátila.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,340 23,520
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma