Dnes je neděle 5. května 2024., Svátek má Klaudie
Počasí dnes 22°C Dešťové přeháňky

Berdych v Melbourne hladce porazil Rochuse, uspěla i Benešová

Berdych v Melbourne hladce porazil Rochuse, uspěla i Benešová
MASON (USA), 19/08/2011.- Czech Tomas Berdych celebrates after defeating Swiss Roger Federer, during their Cincinnati Masters 1000 Tournament tennis match in Mason, USA, 19 August 2011. Berdych won 6-2, 7-6. MEDIAFAX / EFE | zdroj: tisková zpráva

Český tenista Tomáš Berdych porazil na Australian Open Belgičana Oliviera Rochuse 6:1, 6:0 a 7:6 a postoupil do třetího kola. Dalším soupeřem sedmého nasazeného na prvním grandslamovém turnaji roku v Melbourne bude Kevin Anderson z Jihoafrické republiky. Uspěla také Iveta Benešová, která překvapivě zdolala ve dvou sadách 6:2 a 6:4 šestnáctou nasazenou Šuaj Pcheng z Číny.

Berdych předvedl mnohem lepší výkon než v úvodním kole proti Španělu Albertu Ramosovi, s nímž ztratil jeden set, a proti Rochusovi se na postup příliš nenadřel. V předchozích čtyřech vzájemných zápasech povolil o dvě hlavy menšímu Belgičanovi jedinou sadu a nešetřil ho ani tentokrát. Od začátku zatlačil soupeře do hluboké defenzivy a téměř bezchybnou hrou ovládal dění na kurtu. Rochus se jen marně natahoval po Berdychových tvrdých úderech a v den svých 31. narozenin musel překousnout nepopulárního "kanára". Belgičan se probral až od třetího setu, vynutil si tie-break, ale v něm už opět dominoval o pět let mladší Berdych. Rodák z Valašského Meziříčí si po zápase pochvaloval především skvělý úvod. "V prvních dvou setech jsem hrál velice dobře. S Olivierem jsme už odehráli hodně zápasů a vždy musím bojovat o každý míček, i když to tak možná podle výsledku nevypadá. Jsem rád, že jsem to dotáhl ve třech setech a těším se na další zápas," řekl Berdych v rozhovoru na dvorci. "Z mého pohledu byl ten zápas určitě lepší než předchozí, soupeř byl nepříjemnější, a tak jsem rád, že jsem to zvládl." Zas o něco těžší zápas čeká Berdycha s Andersonem , 32. hráčem světa, s nímž se dosud nestřetl. "Sledoval jsem jeho solidní výsledky i hru. Je to pracovitý dříč s výborným servisem, já doufám, že dokážu využit svého returnu a tím mu to znepříjemnit," řekl Berdych spolupracovníkovi ČTK. Benešová získala proti Číňance Šuaj Pcheng sebevědomí brejkem v prvním gamu a sadu bez problémů dotáhla k vítěznému konci. Na úvod druhého dějství si česká hráčka vybrala slabší chvilku a ztratila podání, vzápětí si ale servis vzala zpět a pak už na dvorci dominovala. Rodačce z Mostu chybí jen jediná výhra k vyrovnání loňské účasti ve 4. kole, její příští soupeřkou bude Ruska Nina Bratčikovová. V soutěži žen postoupily bez problémů obhájkyně titulu Kim Clijstersová z Belgie i Číňanka Li Na. Mezi muži skončil Američan Mardy Fish, světová osmička prohrála s Kolumbijcem Alejandrem Fallou 0:3. Španěl Rafaela Nadal vyhrál ve třech setech a Švýcar Roger Federer postoupil bez boje.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 4.5.2024 Exchange s.r.o.

EUR 24,960 25,040
USD 23,210 23,350
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma