Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Boxer Chisora má po skandálu s Hayem zastavenou činnost

Boxer Chisora má po skandálu s Hayem zastavenou činnost
Boxing - Vitali Klitschko v Dereck Chisora WBC Heavyweight Title - Olympic Hall, Munich, Germany - 18/2/12 Dereck Chisora (L) exchages blows with David Haye during the post fight press conference Mandatory Credit: Action Images / Andrew Couldridge Livepic | zdroj: tisková zpráva

Britský boxer Dereck Chisora má kvůli skandálnímu chování při souboji o titul mistra světa těžké váhy s Vitalijem Kličkem zastavenou činnost na dobu neurčitou. Rozhodla o tom organizace WBC, která souboj předminulou sobotu v Mnichově uspořádala.

Chisora na sebe upozornil hned třikrát. Nejprve při pátečním vážení dal svému ukrajinskému soupeři facku, při představení boxerů v ringu plivl mladšímu bratrovi Klička Vladimirovi vodu do obličeje a po prohraném duelu na tiskové konferenci se popral s bývalým šampionem Davidem Hayem. httpv://youtu.be/ojAtKUunjpc httpv://youtu.be/0qlpWj29dLY Osmadvacetiletý rodák ze Zimbabwe Chisora byl předvolán na 14. března ke kontrolní komisi britského svazu (BBBC) na výslech, po něm se rozhodne o dalších trestech. "Bylo to jedno z nejhorších chování, jaké jsme u profesionálního boxera zažili. Zcela odsouzeníhodné," uvedli představitelé WBC v prohlášení. "Až bude vyslechnut, zvážíme uložení těch nejvhodnějších sankcí. Budou hodně tvrdé," dodali. Chisora měl obdržet za duel s Kličkem půl milionu dolarů. Prémie už mu byla kvůli incidentům zkrácena o 70 tisíc. Bývalý šampion asociace WBA Haye při zápase v Mnichově pracoval jako spolukomentátor pro televizi. Kariéru loni v říjnu oficiálně ukončil, ale údajně se chtěl do ringu vrátit. I jemu stejně jako Chisorovi hrozí doživotní distanc.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma