Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Bývalá hvězdná biatlonistka Soukalová natáčí autobiografický film

Bývalá hvězdná biatlonistka Soukalová natáčí autobiografický film
Gabriela Soukalová | zdroj: Michal Beranek / CNC / Profimedia

Někdejší mistryně světa a vítězka Světového poháru v biatlonu Gabriela Soukalová natáčí s režisérem Petrem Větrovským autobiografický film. Na dnešní tiskové konferenci oznámili, že se na snímku pracuje už rok a půl a brzy by natáčení mělo skončit. V kinech by se film s názvem Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatí měl objevit příští rok.

Soukalová naposledy závodila v březnu 2017. Kvůli problémům s lýtky přišla o zimní olympijské hry v Pchjongčchangu 2018. Na jaře téhož roku vydala autobiografickou knihu Jiná, ve které vyprávěla o svém dlouholetém boji s poruchou příjmu potravy i o rozporuplných vztazích s rodiči a ostatními členy týmu. Nejen v biatlonovém světě tehdy tato kniha vzbudila velké pozdvižení.

Připravovaný film pokračuje dál. „Ten příběh není zfilmovaná kniha. Jsou tam i věci z minulosti, které jsem nikdy nikomu neřekla. Je tam i ztvárněná další etapa, dalších šest let mého života. Doufám, že si tam každý divák najde nějakou paralelu,“ řekla Soukalová.

V době vydání knihy byla provdaná za bývalého badmintonistu Petra Koukala, s nímž se v roce 2020 rozvedla. Pak se vrátila k dívčímu jménu Soukalová a navázala vztah s Milošem Kadeřábkem, s nímž má rok a půl starou dceru Izabelu. V televizi moderovala pořad o celebritách.

Další otevřenou zpovědí, tentokrát na filmovém plátně, chce inspirovat ostatní. „Doufám, že celkově ten můj příběh namotivuje spoustu lidí během života ve chvílích, kdy nám není do smíchu,“ uvedla.

Režisér Větrovský už natočil snímky o slovenském bojovníkovi MMA Attilu Véghovi a nejlepšímu kanonýrovi v historii české fotbalové reprezentace Janu Kollerovi. „Říkali jsme si s mým týmem, že bychom jednou chtěli točit o ženě,“ svěřil se. Když dostal nabídku ztvárnit příběh Soukalové, podíval se na dva její vítězné závody na internetu. „Když jsem viděl ten drajv a tu lvici, jak tam namalovaná jede s těmi vlasy do cíle, tak jsem si řekl, že to musím natočit,“ uvedl.

Poprvé takhle dlouho přípravu filmu tajil. Za rok a půl natáčení se se Soukalovou spřátelili. „Je to podle mě hlavně dobrý člověk. V dnešní době je potřeba ukazovat příběhy těchto charakterově dobrých lidí. Tohle je balanc, který Gábina svým charakterem a příběhem může nabídnout,“ dodal.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,570 23,750
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma