Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Češi jsou v semifinále ME

Češi jsou v semifinále ME
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Dnes český tým nastoupil proti do té doby druhému týmu "české" skupiny - Walesu. Jedině výhra zaručovala českým hráčům postup do semifinále ME divize B. Ostrované oplývali patřičným sebevědomím (dokázali porazit silné Poláky a v "dvoudenním" zápase Švédy brankou 20 sekund před koncem).

Od začátku bylo jasné, že český tým nečeká lehký úkol. Odezva špatného výkonu proti Polákům měla formu porady, kde se především diskutovalo o chybách a hráčské "schůze". Obojí přineslo své ovoce. Češi začali utkání aktivně, předem stanovenou taktiku se dařilo plnit, byli jsme rovnoceným soupeřem. Bohužel jsme opět dostáli nepsanému pravidlu - obdržet branku do 10ti minut od začátku zápasu. Tentokrát to byla 6. minuta a nedůsledné pokrytí hráče před branku.

Bez výsledku

Pro útočníka Walesu, nebyl žádný problém tečovat míč do prázdné branky. České hráče tato branka vyburcovala k ještě větší aktivitě. Snažili se postupně napadat soupeřovu rozehrávku. v první půli jsme si vytvořili několik šancí a 3 trestné rohy - bohužel bez kýženého výsledku. Stejně na tom byl náš soupeř, především díky opět skvěle chytajícímu Neusserovi. Do šaten se šlo za nepříznivého stavu 0:1 pro český tým.

V šatně o přestávce bylo trochu dusno - slyšet byli oba trenéři. Pokyny pro druhou půli byli upřesněny - teď už to zbývalo na hráčích realizovat myšlenky trenérů na hřišti. Začali jsme opět napadáním - dařilo se nám získávat balonky a přecházet do útoku.  V desáté minutě druhého poločasu jsme se postavili k trestnému rohu - Procházkovu střelu brankař chytá, ale dorážka Štěpána Bernátka svůj cíl nemine - backhandová střela "na stojáčka" potěšila příznivce hokeje na přírodní trávě. O další 4 minuty později jdeme do vedení.

Právo startovat na kvalifikaci na OH

Útok Bernátka po pravé straně zakončuje do branky Daniel Piterák. Do konce zápasu chybí dlouhých skoro 20 minut. Češi bojují, brankář Neusser v brance čaruje. Kek konci zápasu češi se češi snaží držet balon co nejdále od naší branky. Welšané ztrácejí v osobních soubojích nervy, ale rozhočí jejich emoce kartou alespoň zelené barvy neocení.

Je dobojováno, stadionem se nese český křik, vyhráváme 2:1, postupujeme do semifinále ME. Postupem do semifinále si čeští hráči vybojovali právo startovat na kvalifikaci na OH v Londýně, kde budeme čekat do které skupiny budeme dle FIH rankingu nalosováni, skupiny jsou tři a hrají se na nasledujícich místech - Belgie, Japonsko, Indie. V sobotu čeká české hráče v boji o postup do A divize ME tým Skotska.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma