Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Češi porazili na Hopman Cupu USA bez ztráty setu

Češi porazili na Hopman Cupu USA bez ztráty setu
Lukas Rosol returneaza o minge, in timpul meciului de tenis dintre Marius Copil - Horia Tecau / Jan Hajek - Lukas Rosol, din cadrul intalnirii Romania - Cehia, de Cupa Davis, in Bucuresti, sambata, 17 septembrie 2011. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO | zdroj: tisková zpráva

Favorizovaní čeští tenisté mají nakročeno do finále Hopmanova poháru. Petra Kvitová s Tomášem Berdychem porazili v Perthu obhájce titulu Američany bez ztráty setu 3:0 na zápasy a do tabulky skupiny A si připsali druhou výhru. V pátek se Kvitová s Berdychem střetnou s Dánskem.

V utkání s USA si dnes nejdříve wimbledonská vítězka Kvitová poradila s Bethanií Mattekovou-Sandsovou bez problémů 6:2 a 6:1. V druhé dvouhře přidal vítězný bod sedmý hráč světa Berdych, který porazil Mardyho Fishe dvakrát 6:3. V závěrečné smíšené čtyřhře si český pár připsal na konto vítězství 6:3 a 7:5. "Pořád ještě nemáme finále jisté, takže potřebujeme ještě jednou podat výborné výkony, a proto jsme tady," řekl Berdych na webu turnaje směrem k duelu s Dánskem. "Rok se zatím rozjíždí výborně, všechno funguje, i proto už se těším na náš třetí zápase ve skupině, třetí úspěšný zápas," doufal pětadvacetiletý Berdych. Berdych si stejně jako Kvitová připsal na úvod sezony druhou výhru ve dvouhře. V pondělí zdolal nebezpečného Bulhara Grigora Dimitrova a nyní světovou osmičku Fishe. "Porazit Mardyho, hráče z elitní desítky, který měl loni výbornou sezonu, tak to je na úvod roku vynikající. Obě výhry potěší," řekl Berdych v televizním rozhovoru po dvouhře a pochvaloval si, že se na Hopmanově poháru ideálně rozehrává. Jednadvacetiletá Kvitová nebyla spokojená s vlastním výkonem, občas kroutila hlavou, i když prorazila Mattekové-Sandsové podání. Světová dvojka se nemohla dostat do rytmu, do svého obvyklého tlaku, ale tradičně agresivně returnovala a dobře podávala. "Jsem spokojená, že jsem vyhrála, ale necítila jsem na kurtu moc dobře. Mám hodně prostoru pro zlepšení, cítím ve své hře rezervy," řekla Kvitová. V pátek Kvitová odehraje mnohem náročnější a vypjatější zápas, čeká ji světová jednička Caroline Wozniacká. "Na zápas se těším, bude to ideální test na úvod sezony a pro fanoušky dobrá zábava," řekla aktuálně druhá hráčka světa, která by mohla usednout na tenisový trůn v případě, že příští týden vyhraje turnaj v Sydney.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma