Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Češi zvítězili nad USA 2:1

Češi zvítězili nad USA 2:1
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Po bolestivé prohře s Ruskem, kdy se Čechům rozplynul medailový sen, se tým trenérů Tomse a Troníčka snažil najít motivaci k bojům o 5. - 8.místo. Jejich soupeřem jim byla reprezentace USA a Češi si s ní poradili stejně jako ve skupině. Výsledek 2:1 jim přinesl zítřejší souboj s Čínou o celkové páté místo v turnaji.

První minuty utkání se nesly spíše ve znamení nepřesností, hrálo se ve středu pole bez větších šancí, naši hráči však zaútočili jako první. Američané naše hráče presují vysoko, český tým je ve hře však stále tím nebezpečnějším.

Teprve tři minuty před koncem zahrozí i Američané, o šanci se však připravili svou nepřesností. Kromě zelené karty Procházky se do konce poločasu už nic nestane, hráči tak do kabin odchází za bezbrankového stavu.

Druhý poločas je bohatší na akci i góly

Do druhé půle nastupují Češi již bez indisponovaného slávisty Vacka, který si podvrkl kotník a minimálně do konce utkání bude mimo hru. Deset minut po začátku druhého poločasu si čeští borci vybojovali svůj první trestný roh, který však neproměnili. Na druhé straně si svůj druhý roh vybojoval i náš soupeř. Teč Harrise však končí naštěstí mimo naši branku.

Díky nedisciplinovanosti hraje český tým pár minut o dva hráče v poli méně. Nejprve se zbytečně nechal vyloučit Nicklas a o pár minut později pykal za nedodržení vzdálenosti Lehovec. Našim to však nevadí, jsou za svou aktivitu odměněni a třetí trestný roh v utkání již proměňují. Kyndl trefil víko americké branky - 1:0!!

Američané přebírají aktivitu, útočí ale bezúspěšně. Dvě minuty do konce utkání Bernátek vybojuje další trestný roh. Ke střele se chystá úspěšný exekutor Kyndl. Jeho druhá rána proplouvá po zemi za záda bezmocného amerického sněhuláka - 2:0.

Američané sice dvě sekundy před koncem zápasu snižují na 2:1, to však nemůže změnit nic na radosti našich hráčů. Zítra budou bojovat o páté místo v turnaji proti reprezentaci Číny, s níž ve skupině remizovali 1:1.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma