Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Česká hokejová dvacítka utrpěla na MS další debakl: Prohrála 0:7 s Američany

Česká hokejová dvacítka utrpěla na MS další debakl: Prohrála 0:7 s Američany
Další debakl českých juniorů na MS v ledním hokeji - s USA prohráli 0:7 | zdroj: Profimedia

Česká hokejová dvacítka podlehla na mistrovství světa v Edmontonu Spojeným státům 0:7 a nenavázala na pondělní výhru nad Ruskem 2:0. Čeští junioři si v součtu s úvodní prohrou 1:7 se Švédy připsali druhý neúspěch ze tří duelů a zůstávají ve skupině B se třemi body čtvrtí. O pojistku postupu do čtvrtfinále budou hrát ve čtvrtek proti nováčkovi elitní skupiny Rakousku, které je po dvou duelech bez bodu.

Svěřenci trenéra Karla Mlejnka drželi s Američany krok do 26. minuty, ale po druhé třetině už prohrávali 0:3. Pěti body za dvě branky a tři asistence zazářil Trevor Zegras a čisté konto udržel Spencer Knight.

První velké šance si vypracovali ve čtvrté minutě Američané. Nejdříve se před Paříka dostal Berard, ale neprostřelil jej. V pokračující akci zakončil závar před českým brankovištěm střelou do horní tyče kapitán York. Mlejnkův výběr se ubránil i při Raškově vyloučení, stejně tak Američané odolali bez problémů při Johnsonově pobytu na trestné lavici.

Ve 12. minutě trefil Caufield z levé strany tyč. Český tým se dostal do největší příležitosti v závěru úvodní části, kdy Raškovu bekhendovou přihrávku nestačil usměrnit na branku Teplý.

V úvodu druhé části kryl gólman Knight lapačkou Vitouchovo zakončení. Američané odpověděl náporem a Pařík nevědomky kryl lapačkou skrytou střelu Boldyho. Následně zahrozil Mužík, ale ve 26. minutě se podařilo otevřít skóre soupeři. Berardova střela propadla za Paříka, puk se ještě snažil odvrátit z brankoviště Klikorka, ale do branky jej u pravé tyče zametl Brink. Odpovědět mohl Novák, ale Knight jeho pokus kryl.

Při hře čtyř proti čtyřem měl nejdříve šanci Američanů Turcotte a ve 34. minutě už zvýšil Zegras, který po parádní přihrávce Thruna zakončil z pravého kruhu do prázdné branky. Za dvě a půl minuty našel Beniers na brankovišti Brinka, který si snadno připsal druhý gól v utkání i na turnaji. Snížit mohl ještě před pauzou Teplý.

Ve 47. minutě se trefil z pravého kruhu Zegras a dal už pátý gól na turnaji. Při Jiříčkově trestu skóroval z levého kruhu Kaliyev a Američané zužitkovali i další dvě přesilové hry.

Při Kofferově pobytu na trestné lavici prostřelil Paříka mezi betony Caufield. A přesně za minutu při trestu pro českou hráčskou lavici skóroval parádní fintou se zakončením s hokejkou mezi nohama Boldy. Do branky se postavil Malík a do konce utkání už neinkasoval. Při Zegrasově střele v 54. minutě mu pomohla tyč.

"Troufám si říct, že do gólu na 2:0 při hře čtyři na čtyři na ledě nebyl rozdíl se zápasem s Ruskem žádný. Měli jsme pár protiútoků, které jsme bohužel nevyužili. Od druhé inkasované branky soupeř jednoznačně převzal síly na svoji stranu. V závěru druhé třetiny a po přestávce před třetí třetinou chtěli změnit hru a jít víc do aktivity a víc se přitáhnout k soupeři. Bohužel ve třetí třetině nás provázela řada vyloučení a soupeř nás trestal. Říkáme si od začátku turnaje, že je nutné hrát o každý gól," řekl po zápase Mlejnek.

ČR - USA 0:7 (0:0, 0:3, 0:4)

Branky a nahrávky: 26. Brink (Berard), 34. Zegras (Thrun), 36. Brink (Beniers, R. Johnson), 47. Zegras (Faber, York), 49. Kaliyev (York, Zegras), 51. Caufield (Zegras, York), 51. Boldy (Zegras, Caufield). Rozhodčí: Campbell, Sandlak - Mannella, O'Quinn (všichni Kan.). Vyloučení: 7:2, navíc Svozil (ČR) 10 min. Využití: 0:3. Bez diváků.

Sestavy:
ČR: Pařík (52. Malík) - Krutil, Kučeřík, Haš, Svozil, Jiříček, Klikorka, Kubíček - Teplý, Myšák, Lang - M. Beránek, D. Vitouch, Mužík - P. Novák, Gut, A. Raška - Rychlovský, A. Najman, Koffer - F. Přikryl. Trenér: Karel Mlejnek
USA: Knight - Sanderson, Helleson, Faber, York, R. Johnson, Thrun, LaCombe - Kaliyev, Turcotte, Zegras - Caufield, Beniers, Boldy - Brink, Farinacci, Berard - Moynihan, Slaggert, Brisson - Colagnelo. Trenér: Nate Leaman

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma