Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes -2°C Občasný déšť

České kluby v evropských pohárech: Jedna výhra, jedna remíza, jedna porážka

České kluby v evropských pohárech: Jedna výhra, jedna remíza, jedna porážka
V Evropské lize porazil Lyon Spartu 3:0 | zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Fotbalisté Sparty v dnešním duelu 4. kola Evropské ligy prohráli 0:3 v Lyonu, jemuž před dvěma týdny podlehli na Letné 3:4. V Evropské konferenční lize Jablonec remizoval s Randers 2:2 - stejně jako před dvěma týdny doma. Slavia oplatila Haifě prohru 0:1 z úvodního vzájemného duelu před dvěma týdny a porazila izraelského mistra v Edenu se stejným výsledkem.

Fotbalisté Sparty prohráli v Lyonu 0:3, favorit rozhodl ve druhé půli

Fotbalisté pražské Sparty prohráli v utkání 4. kola Evropské ligy na hřišti Lyonu 0:3, po remíze Bröndby Kodaň s Glasgow Rangers 1:1 ale zůstali ve skupině A se čtyřmi body nadále druzí. Francouzský celek rozhodl o čtvrté výhře v soutěži ve druhé půli, kdy se v rozmezí 61. a 63. minuty prosadil dvakrát alžírský útočník Islám Slimaní. V závěru přidal šestý gól v soutěži také střídající Karl Toko Ekambi.

Lyon zůstává v hlavní fázi EL stoprocentní a zajistil si v předstihu postup do jarní vyřazovací části. Naopak Sparta prohrála po domácím výsledku 3:4 s Olympiquem i podruhé.

Další zápas Evropské ligy sehrají fotbalisté Sparty 25. listopadu na hřišti Glasgow Rangers. Působení v základní skupině A zakončí 9. prosince doma proti Bröndby.

Utkání 4. kola skupiny A fotbalové Evropské ligy:
Olympique Lyon - Sparta Praha 3:0 (0:0)
Branky: 61. a 63. Slimaní, 90.+2 Ekambi. Rozhodčí: Mariani - Bindoni, Tegoni - Irrati (video, všichni It.). ŽK: Vindheim, Ladislav Krejčí II (oba Sparta).
Sestavy:
Lyon: Lopes - Diomande, Da Silva, Denayer, Henrique - Mendes, Caqueret (69. Guimaraes) - Shaqiri - Cherki (82. Barcola), Slimaní (69. Paquetá), Aouar (69. Ekambi). Trenér: Bosz.
Sparta: Nita - Wiesner, Panák, Čelůstka (7. Vindheim), Hancko - Pešek (68. Pulkrab), Pavelka, Ladislav Krejčí II, Sáček (68. Dočkal), Haraslín (82. Karabec) - Minčev. Trenér: Vrba.

Jablonec v EKL na hřišti Randers dotáhl dvoubrankovou ztrátu a remizoval 2:2

Fotbalisté Jablonce ve čtvrtém kole Evropské konferenční ligy remizovali na hřišti Randers 2:2, poté co dotáhli dvoubrankovou ztrátu. Severočeši zopakovali dva týdny starý výsledek z domácího utkání proti dánskému soupeři a v tabulce skupiny D zůstali druzí.

Ve druhém poločase nejprve skórovali Vito Hammershöy-Mistrati a Vojtěch Kubista do vlastní branky, poté snížil střídající Tomáš Čvančara a v 83. minutě vyrovnal Miloš Kratochvíl. V nastavení byli vyloučeni Kubista i domácí Stephen Odey. Svěřenci trenéra Petra Rady nezvítězili v osmém soutěžním utkání po sobě.

Alkmaar vede skupinu po domácím vítězství 2:0 nad Kluží s 10 body, Jablonec získal pět bodů, třetí Randers o bod méně za čtyři remízy. Kluž je poslední s jedním bodem. Příští zápas v EKL Jablonečtí sehrají za tři týdny doma proti Alkmaaru.

Utkání 4. kola skupiny D fotbalové Evropské konferenční ligy:
Randers FC - FK Jablonec 2:2 (0:0)
Branky: 46. Hammershöy-Mistrati, 53. vlastní Kubista - 73. Čvančara, 83. Kratochvíl. Rozhodčí: Grinfeeld - Hassan, Jarkoni (všichni Izr.). ŽK: Piesinger, Kallesöe - Čvančara, Kubista. ČK: 90.+1 Odey - 90.+4. Kubista.
Sestavy:
Randers: Carlgren - Kallesöe, Piesinger, Marxen, Kopplin - Tibbling (73. Lauenborg), Johnsen, Hammershöy-Mistrati (78. Egho), Kehinde - Kamara (73. Ankersen), Odey. Trenér: Thomasberg.
Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Pleštil (88. Vaníček), Považanec (90.+2 Surzyn), Hübschman, Kratochvíl, Malínský (90.+2 Smejkal) - Doležal (63. Čvančara). Trenér: Rada.

profimedia-0641591432 Jablonec remizoval v Dánsku s Randers 2:2 | zdroj: Profimedia

Fotbalisté Slavie porazili v EKL Haifu 1:0 a zvýšili šance na postup ze skupiny

Fotbalisté pražské Slavie ve čtvrtém z šesti utkání skupiny Evropské konferenční ligy doma porazili Maccabi Haifa 1:0. Český šampion oplatil izraelskému mistrovi prohru 0:1 z úvodního vzájemného duelu před dvěma týdny a zvýšil šance na postup do vyřazovací fáze. Zápas v Edenu rozhodl ve 49. minutě Jan Kuchta.

Slavia si v Evropské konferenční lize připsala druhou výhru, zvítězila po předchozích dvou porážkách a posunula se před Maccabi o dva body na druhé místo tabulky. Červenobílí ztrácejí čtyři body na vedoucí Feyenoord Rotterdam, který přivítají v dalším zápase. Do osmifinále nově vzniklé soutěže přímo postoupí jen vítězové skupin, druzí v pořadí se ve vyřazovací fázi o kolo dříve utkají s celky na třetích místech v Evropské lize.

Utkání 4. kola skupiny E fotbalové Evropské konferenční ligy:
Slavia Praha - Maccabi Haifa 1:0 (0:0)
Branka: 49. Kuchta. Rozhodčí: Steen - Engan, Grönevik (všichni Nor.). ŽK: Masopust, Oscar, Kuchta, Kačaraba, Mandous, Ševčík - Menachem, Cohen, Chery, Acili, Planič. Diváci: 13 646.
Sestavy:
Slavia: Mandous - Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar (82. Ekpai) - Ševčík - Masopust (72. Plavšič), Samek (57. Traoré), Lingr (57. Krmenčík), Olayinka - Kuchta (72. Holeš). Trenér: Trpišovský.
Maccabi: Cohen - Meir, Geršon, Goldberg, Menachem (69. Abu Fani) - Rodríguez, Mohamed (83. Levi), Chery - David (61. Donyoh), Sahar (61. Acili), Haziza. Trenér: Bachar.

profimedia-0641605604 Slavia porazila v Edenu Haifu 1:0 | zdroj: Profimedia

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma