Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Články autora

Vojtěch Ondráček

Komentáře

Komentář: Slovenský sport není obětí politických konspirací, ale paranoidního nacionalismu

Vojtěch Ondráček 6. 8. 2017
Nezahrají jim hymnu, olympijského vítěze nařknou z dopingu, fotbalisty vyřadí domluveným zápasem a jejich cyklistickou superstar vyloučí z nejslavnějšího závodu planety. Slovenští fanoušci mají jasno. Svět se proti nim spikl a jejich sportovce šikanuje kvůli uprchlickým kvótám. Jenže místo hledání nesmyslných konspirací by se spíš měli zamyslet nad vlastní posedlostí sportem.
Komentáře

Komentář: Tenisová válka pohlaví nebo jen uražené ego?

Vojtěch Ondráček 30. 6. 2017
Nakolik jsou muži lepšími tenisty než ženy? Tuto otázku znovu otevřel slavný americký tenista John McEnroe. Jeho agresivní výpady proti Sereně Williamsové ale odhalily spíš jeho šovinistické ego než skutečné příčiny rozdílné výkonnosti. Legendární války pohlaví, vědecké studie o testosteronu a nejslavnější fotbalistky světa znají odpověď lépe než tenisový bouřlivák.
Komentáře

Komentář: Hra o fotbalové trůny: Berbrokracie bojuje s diktaturou sponzorů

Vojtěch Ondráček 25. 6. 2017
Český fotbal dál hledá svoje dno. Zatímco reprezentace ho našla v Norsku, delegáti se k němu prokopali už na Valné hromadě. Moravané na ní zachraňovali český fotbal před Romanem Berbrem tak úspěšně, že mu Berbr vládne dál. O moc se nyní musí přetahovat tento "poslední skaut fotbalové demokracie" se zbohatlíky z Pekingu a hazardním králem. Ale i jeho mocenské ambice už dostaly první sponzorský políček.
Komentáře

Komentář: Lži, sex & dotace: Příběh krále fotbalových defraudací

Vojtěch Ondráček 22. 5. 2017
Šéf českého fotbalu Miroslav Pelta několik let zoufale toužil postavit národní stadion. V zákulisí se mu lidově říkalo "Peltův památník". Svůj sen ale nikdy nenaplnil a pravděpodobně už nikdy nenaplní. Pelta nyní čeká ve vazbě na soud kvůli stamilionovým dotačním podvodům. Kdyby ale stadion stál, mohl být skutečným pomníkem toho, co byl Pelta ochotný pro český fotbal udělat – obcházet zákon a spát s úřednicemi.
Komentáře

Komentář: Čína má v rukou budoucnost českého fotbalu. Zvykejte si

Vojtěch Ondráček 19. 2. 2016
Čínská obchodní společnost CEFC nedávno koupila Slavii Praha. Už méně se mluví o propojení s fotbalovým svazem i druhým pražským velkoklubem, Spartou Praha. Proč mají Číňané takový zájem o český fotbal? A jde vůbec o fotbal?
Komentáře

Komentář: Fotbal dusí politické konflikty. Losování evropských pohárů přestává mít smysl

Vojtěch Ondráček 15. 12. 2015
Ruské politické roztržky na mezinárodní půdě ovlivňují i fotbalové dění. Při losu jarního vyřazovacího kola v Evropské lize zabránila UEFA tomu, aby se potkaly ruské a ukrajinské týmy. Co čert nechtěl, tak los paradoxně svedl dohromady neméně pikantní dvojici klubů - ruský Lokomotiv Moskva s tureckým Besiktasem Istanbul. 
LOH 2016

Sportovní symbol svobody a cti v drsných rukou: Proč Západ ztrácí zájem o olympiády

Vojtěch Ondráček 1. 12. 2015
Olympijské hry sice stále ještě patří mezi nejsledovanější globální sportovní události, o jejich pořádání ale není zdaleka takový zájem, jaký by teoreticky měl být. Naznačuje to mimo jiné i výsledek nedávného referenda v Hamburku, v němž místní obyvatelé pořádání her odmítli. Nechuť Západu přitom nahrává zemím, které se svých obyvatel na názor vůbec neptají. 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma