Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

CSKA Moskva vyhrálo i díky Necidově brance v Palermu 3:0

CSKA Moskva vyhrálo i díky Necidově brance v Palermu 3:0
zdroj: Mediafax

Fotbalisté CSKA Moskva porazili ve třetím kole základní skupiny Evropské ligy Palermo na jeho hřišti 3:0 a "sparťanskou" skupinu F vedou bez ztráty bodu a inkasované branky. Poslední gól ruského celku vstřelil v závěru střídající útočník Tomáš Necid.

Ruský celek mohl na Sicílii poslat do vedení už ve 23. minutě Brazilec Vágner Love, ale neproměnil penaltu. Jeho zaváhání napravil už o deset minut později jeho kolega z útoku Seydou Doumbia. Dvaadvacetiletý reprezentant Pobřeží slonoviny navíc po hodině hry svou druhou trefou zdvojnásobil vedení a krátce nato přenechal místo v sestavě střídajícímu Necidovi. Ten se osm minut před koncem dočkal první trefy v soutěži a uzavřel na konečných 3:0. Utkání nedohrál domácí Argentinec Javier Pastore, který byl vyloučen za dvě žluté karty v 74. minutě.

Moskevský celek tak potvrdil skvělou formu a vyhrál dvanáctý z posledních třinácti soutěžních utkání. Na italské půdě se CSKA raduje z prvního vítězství od roku 1991.

Liverpool remizoval 0:0 s Neapolí a už posedmé za sebou v soutěžním utkání nevyhrál. Svěřenci trenéra Roye Hodgsona, kteří jsou v anglické Premier League předposlední, potvrdili výsledkovou a herní krizi i v EL, ve které v posledních dvou zápasech uhráli jen bezbrankový výsledek.

Hostující kouč do utkání, kterému předcházely útoky neapolských chuligánů na anglické fanoušky, nepostavil své největší hvězdy Fernanda Torrese a Stevena Gerrarda a dal přednost mladým fotbalistům.

Obhájce trofeje Atlético Madrid s Tomášem Ujfalušim na kraji obrany doma porazil Rosenborg jasně 3:0 a poprvé v tomto ročníku zvítězil. Juventus Turín se Zdeňkem Grygerou v obraně remizoval 1:1 v Salcburku a potřetí v soutěži uhrál jen nerozhodný výsledek.

Problém ve stejné skupině naopak neměl bohatý Manchester City, který doma díky hattricku útočníka Emmanuela Adebayora porazil Lech Poznaň 3:1 a vyhoupl se do čela tabulky.

Anderlecht s českým záložníkem Janem Polákem a stoperem Ondřejem Mazuchem v sestavě porazil AEK Atény na svém hřišti vysoko 3:0, poprvé v soutěži bodoval a zachoval si naději na postup ze skupiny G. V té má bruselský celek stejně jako AEK a Hajduk Split tři body. Blízko k účasti ve vyřazovací části má vedoucí Zenit Petrohrad, jenž zůstal po výhře nad Hajdukem Split i po třetím kole stoprocentní.

Třetí vítězství v Evropské lize si připsalo i Porto, které i bez dvou vyloučených hráčů vyhrálo 3:1 na hřišti Besiktase Istanbul. Prohře nezabránil ani domácí obránce Tomáš Zápotočný, jenž odehrál 71 minut.

Plný počet bodů v soutěži má po výhře 1:0 nad Getafe překvapivě také poslední tým německé ligy Stuttgart a Sporting Lisabon, který deklasoval Gent 5:1.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma