Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Skoro zataženo

Čtvrtfinále Ligy mistrů: Real porazil Chelsea, Bayern prohrál s Villarrealem

Čtvrtfinále Ligy mistrů: Real porazil Chelsea, Bayern prohrál s Villarrealem
Benzema hattrickem zařídil vítězství hostujícího Realu nad Chelsea 3:1 | zdroj: Profimedia

Fotbalisté Realu Madrid zvítězili díky hattricku Karima Benzemy v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti úřadujících šampionů z Chelsea 3:1 a přiblížili se postupu mezi čtyři nejlepší týmy soutěže. Španělskému velkoklubu se povedla na stadionu Stamford Bridge první odveta za loňské vyřazení v semifinále. Ve druhém utkání Villarreal zdolal doma Bayern Mnichov 1:0. Odvety se uskuteční příští úterý.

Na lavičce „Bílého baletu“ nechyběl trenér Carlo Ancelotti, který měl po prodělaném koronaviru ráno před zápasem negativní test a na poslední chvíli odcestoval do Londýna.

Real mohl otevřít skóre už po deseti minutách hry, ale Vinícius Júnior trefil po rychlém brejku jen břevno. V 21. minutě se už hosté dočkali. Centr Vinícia Júniora dopravil do sítě prudkou hlavičkou Benzema. Čtyřiatřicetiletý útočník se o tři minuty později prosadil podruhé. Tentokrát přesně zužitkoval centr Modriče a stal se prvním Francouzem, který v jedné sezoně LM vstřelil deset branek.

Domácí „Blues“ se nevzdali a pět minut před poločasovou přestávkou je vrátil do hry kontaktní brankou Havertz. Naděje Chelsea ale zkomplikoval na začátku druhé půle brankář Mendy po jehož chybné rozehrávce završil Benzema hattrick. Rodák z Lyonu zaznamenal po osmifinále s PSG druhý hattrick za sebou a čtvrtý v Lize mistrů celkově. V milionářské soutěži vstřelil 82 gólů.

Když pak domácí Zijach v nastaveném čase těsně přestřelil, připsala si Chelsea první porážku se španělským týmem po osmi zápasech. Trenér Tuchel dokonce proti španělským klubům prohrál poprvé z deseti dosavadních duelů.

Loňský vítěz Evropské ligy Villarreal, který vyřadil v osmifinále Juventus Turín, měl proti Bayernu povedený úvod. Již v osmé minutě poslal „Žlutou ponorku“ do vedení Danjuma, který tečoval střelu Pareja. Španělský celek se mohl v závěru úvodní půle radovat i podruhé, ale rozhodčí tentokrát po konzultaci s videem Coquelinův gól neuznali kvůli ofsajdu.

Bayern se po přestávce snažil vyrovnat, ale místo toho mohl sám inkasovat. Střelu Morena v 53. minutě zastavila tyčka a další pokus španělského útočníka po chybné rozehrávce brankáře Neuera letěl těsně mimo. Villarreal porazil Bayern poprvé v historii a neprohrál doma s německým soupeřem popáté za sebou.

VÝSLEDKY ÚVODNÍCH ČTVRTFINÁLE FOTBALOVÉ LIGY MISTRŮ

Chelsea - Real Madrid 1:3 (1:2)
Branky: 40. Havertz - 21., 24. a 46. Benzema. Rozhodčí: Turpin - Danos, Gringore - Brisard (video, všichni Fr.). ŽK: Rüdiger - Militao. Diváci: 38 689.
Sestavy:
Chelsea: E. Mendy - Christensen (46. Kovačič), Silva, Rüdiger - James, Kanté (46. Zijach), Jorginho (64. Loftus-Cheek), Mount, Azpilicueta - Havertz, Pulisic (64. Lukaku). Trenér: Tuchel.
Real: Courtois - Carvajal, Militao (64. Nacho), Alaba, F. Mendy - Modrič, Casemiro, Kroos (74. Camavinga) - Valverde (86. Ceballos), Benzema (86. Marcelo), Vinícius Júnior. Trenér: Ancelotti.

Villarreal - Bayern Mnichov 1:0 (1:0)
Branka: 8. Danjuma. Rozhodčí: Taylor - Beswick, Nunn - Attwell (video, všichni Angl.). ŽK: Emery (trenér - Villarreal). Diváci: 21 626.
Sestavy:
Villarreal: Rulli - Foyth (81. Aurier) , Albiol, Torres, Estupiňán - Coquelin (59. Pedraza), Capoue, Parejo - Moreno, Danjuma (81. Chukwueze), Lo Celso. Trenér: Emery.
Bayern: Neuer - Pavard (71. Süle), Upamecano, Hernández, Davies - Kimmich, Musiala - Coman, Müller (62. Goretzka, 90.+4. Roca), Gnabry (62. Sané) - Lewandowski. Trenér: Nagelsmann.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma