Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Liga mistrů: Manchester United a Ajax končí, do čtvrtfinále jde Atlético a Benfica

Liga mistrů: Manchester United a Ajax končí, do čtvrtfinále jde Atlético a Benfica
Manchester United v Lize mistrů končí po prohře 0:1 s Atléticem | zdroj: Profimedia

Fotbalisté Atlética Madrid zvítězili v odvetě osmifinále Ligy mistrů na hřišti Manchesteru United 1:0 a postoupili mezi nejlepších osm týmů soutěže. Jedinou brankou rozhodl v 41. minutě levý obránce Renan Lodi. Ve čtvrtfinále je rovněž Benfica Lisabon, která vyhrála gólem Darwina Núňeze 1:0 na stadionu Ajaxu Amsterdam.

United mohli jít do vedení po čtvrthodině hry, Elanga ale ve velké šanci trefil z bezprostřední blízkosti jen hlavu brankáře Oblaka. A tak udeřilo Atlético - Félixův gól ještě kvůli ofsajdu neplatil, po dalším nebezpečném protiútoku už se ale prosadil po Griezmannově přetaženém centru hlavou Renan Lodi. Brazilský bek navázal na výborný výkon z domácího duelu, ve kterém přihrál na jedinou branku svého týmu.

První měření sil v Madridu skončilo remízou 1:1, a tak „Rudí ďáblové“ museli skórovat, aby si vynutili alespoň prodloužení. Po změně stran soupeře zatlačili, v největší šanci ale vytáhl Oblak vynikající reflexní zákrok proti Varaneho hlavičce.

Do žádné příležitosti se tentokrát nedostal ani Cristiano Ronaldo, jenž v sobotu rozhodl hattrickem ligový zápas s Tottenhamem. Hvězdný Portugalec teprve potřetí v kariéře nevystřelil v utkání Ligy mistrů na bránu a Manchester neporazil Atlético ani ve čtvrtém vzájemném duelu v evropských pohárech. 

profimedia-0671018548 Darwin Núñez zajistil Benfice postup do čtvrtfinále Ligy mistrů | zdroj: Profimedia

Také ve druhém utkání uspěl hostující celek. Benfice po domácí remíze 2:2 rovněž stačila v Amsterdamu jediná branka, kterou vstřelil v 77. minutě hlavou po standardní situaci nejlepší střelec týmu Núňez. Uruguayský útočník přidal k dosavadním 20 ligovým zásahům čtvrtý gól v „milionářské soutěži“.

Ajax poprvé v této sezoně Ligy mistrů neskóroval a neprosadil se ani útočník Haller, s 11 góly druhý nejlepší střelec soutěže.

Atlético a Benfica se přidaly k dalším jistým čtvrtfinalistům Liverpoolu, Manchesteru City, Realu Madrid a Bayernu Mnichov. Poslední postupující vzejdou ze středečních odvetných duelů Lille - Chelsea a Juventus - Villarreal. 

Výsledky odvetných osmifinále fotbalové Ligy mistrů

Ajax Amsterdam - Benfica Lisabon 0:1 (0:0)
Branka: 77. Núňez. Rozhodčí: Del Cerro Grande - Yuste, Fernández - Hernández (video, všichni Šp.). ŽK: Timber, Blind, Gravenberch - Ramos. Diváci: 54 066. První zápas: 2:2, postoupila Benfica.
Sestavy:
Ajax: Onana - Mazráví, Timber (90.+7 Kudus), Martínez, Blind - Álvarez (82. Brobbey), Berghuis (82. Klaassen), Gravenberch - Antony, Haller, Tadič. Trenér: Ten Hag.
Benfica: Vlachodimos - Gilberto (90.+1 Lazaro), Otamendi, Vertonghen, Grimaldo - Everton (72. Jaremčuk), Weigl, Taarabt (46. Meité) - Rafa Silva, Núňez (81. Goncalves), Ramos (90.+1 Bernardo). Trenér: Veríssimo.

Manchester United - Atlético Madrid 0:1 (0:1)
Branka: 41. Renan Lodi. Rozhodčí: Vinčič - Klančnik, Kovačič (všichni Slovin.) - Fritz (video, Něm.). ŽK: Matič, Dalot - De Paul, Herrera. Diváci: 73 008. První zápas: 1:1, postoupilo Atlético.
Sestavy:
Manchester United: De Gea - Dalot, Varane, Maguire (84. Mata), Telles - McTominay (67. Matič), Fred (75. Cavani) - Sancho, Fernandes (67. Pogba), Elanga (67. Rashford) - Ronaldo. Trenér: Rangnick.
Atlético: Oblak - Giménez, Savič, Reinildo - Llorente, De Paul, Herrera, Koke (80. Kondogbia), Renan Lodi - Griezmann (90.+3 Correa), Félix (90. Felipe). Trenér: Simeone. 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma