Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Skoro jasno

Cyklista se ztratil na belgické klasice. Zachránil ho fanoušek

Cyklista se ztratil na belgické klasice. Zachránil ho fanoušek
Eritrejský cyklista Mekseb Debessay | zdroj: Profimedia

Cyklista jihoafrické stáje Dimension Data Mekseb Debessay zabloudil na trati belgické klasiky E3 Harelbeke. Se zbytkem svého týmu se shledal až několik hodin po skončení závodu. 

Čtyřiadvacetiletý Eritrejec se od trasy závodu odchýlil zhruba dvacet kilometrů před cílem. Když jeho tachometr začal ukazovat, že už ujel 206 km, ale cíl byl stále v nedohlednu, uvědomil si, že jede špatně. Délka jednodenní klasiky totiž činila pouze 200 kilometrů.

Vyčerpanému Debessaymu naštěstí pomohl jeden z místních fanoušků, který ho pozval do svého domu, kde se cyklista najedl a osprchoval. Do hotelu, v němž byl ubytován zbytek jeho týmu, se Debessay vrátil v devět hodin večer, tedy čtyři hodiny po skončení závodu.

„Je to úžasný příběh,“ nechal se slyšet sportovní ředitel stáje Pierre Heynderickx. „ Samozřejmě jsme si o něj dělali starosti. Informovali jsme policii, pořadatele závodu i zástupce Mezinárodní cyklistické unie, ale nikdo nevěděl, kde je. A pak nám zavolal na hotel.“

Debessay se tak při svém prvním prvním startu ve Flandrech natrvalo zapsal do historie závodu. Úměvná je skutečnost, že hlavní sponzor jihoafrické stáje, společnost Dimension Data, je mimo jiné výrobcem geolokačních zařízení. 

Zdroje:
Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,140 23,320
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma