Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Extraligové týmy čekají v osmifinále Ligy mistrů soupeři ze Skandinávie

Extraligové týmy čekají v osmifinále Ligy mistrů soupeři ze Skandinávie
Hráči Dynama Pardubice narazí v osmifinále Ligy mistrů na Ilves Tampere | zdroj: Profimedia

Na dva soupeře z Finska narazí v osmifinále play off hokejové Ligy mistrů zástupci české extraligy. Vítkovice čeká souboj s Lahti a Pardubice se utkají s Ilvesem Tampere. Třinec nastoupí proti švédskému týmu Skelleftea AIK.

Všechny tři české celky by do vyřazovací části mezinárodní soutěže měly vstoupit v domácím prostředí, neboť se umístily na 9. až 16. místě po základní části. Hracími dny prvního kola play off jsou 14. a 15 .listopad, odvety jsou na programu o týden později.

Hokejisté Třince porazili v závěrečném utkání základní skupiny Ligy mistrů dánský Aalborg 4:0 a postoupili v soutěži poprvé od sezony 2017/18 do play off. Pardubice, které již měly jistý postup, prohrály v Belfastu 2:3.

Na výhře Ocelářů se podílel gólem a dvěma přihrávkami Libor Hudáček, nejproduktivnější hráč týmu v soutěži. Nulu vychytal Ondřej Kacetl, který kryl 23 střel. Dynamo v Severním Irsku vedlo 2:0, ale domácí zápas otočili. Rozhodující dvě branky vstřelili v přesilové hře v rozmezí 43 sekund v 51. minutě. Již v úterý si postup do listopadového osmifinále zajistili hráči Vítkovic.

Třinec, český mistr, prohrál v první polovině základní části všechny tři zápasy, ve druhé ale neztratil ani bod. Do hry o play off jej dostala vítězství v Lahti (3:1) a Stavangeru (4:2). K postupu mezi šestnáct nejlepších dnes stačila Třinci jakákoli výhra nad Aalborgem, který měl před duelem na kontě jen bod.

Oceláři při své osmé účasti v Lize mistrů postoupili potřetí do play off, ve kterém se v lednu 2018 dostali až do semifinále. V posledních čtyřech startech vypadli v základní skupině, ale sezonu pokaždé zakončili domácím titulem.

Složení osmifinálových dvojic:
Adler Mannheim - Rapperswil-Jona Lakers, Växjö Lakers - ERC Ingolstadt, Lukko Rauma - Innsbruck, Färjestad - EHC Biel, Skelleftea AIK - Oceláři Třinec, Ilves Tampere - Dynamo Pardubice, Servette Ženeva - Red Bull Mnichov, Pelicans Lahti - Vítkovice Ridera.
Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,240
USD 23,410 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma