Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Extraligu vedou opět Vítkovice, poslední Kladno snížilo ztrátu

Extraligu vedou opět Vítkovice, poslední Kladno snížilo ztrátu
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

V hokejové extralize pokračuje přetahovaná vedoucího tria o první příčku. Po týdnu se do čela dostali znovu hokejisté Vítkovic, mezitím se ve vedení objevily také České Budějovice i Plzeň.

Ostravané porazili Litvínov 4:2 a využili zaváhání Jihočechů, kteří stejným poměrem prohráli v Plzni. Ve vzájemném klání dvou týmů, které tabulku uzavírají, porazilo Kladno pražskou Spartu 3:1.

Vítkovičtí porazili Litvínov, přestože v dresu Severočechů asistencí opět bodoval navrátilec Martin Ručinský. Zkušený útočník si alespoň bod připsal v každém ze tří zápasů, které za Benzinu sehrál po příchodu ze Sparty. Zatímco domácí se díky šesté výhře ze sedmi utkání před svými diváky vyhoupli do čela, Litvínov má ze sedmi vystoupení venku jediný bod.

Podobně je na tom s výsledky na soupeřových kluzištích také Sparta. V Kladně sice Pražané od šesté minuty zásluhou Radka Smoleňáka vedli, ale to bylo z jejich strany vše. Kladno duel otočilo góly Jaroslava Kally, Jana Eberleho a Jaroslava Mrázka, čímž na poslední příčce stáhlo ztrátu na třináctou Spartu na tři body.

Herně tápe také další pražský tým Slavia, především při domácích vystoupeních. Svěřenci kouče Vladimíra Růžičky nedokázali ve druhém utkání po sobě vstřelit gól. V minulém kole podlehli 0:2 v Litvínově a dnes stejným výsledkem prohráli se Zlínem. Ze sedmi domácích vystoupení mají slávisté na kontě jen šest bodů za dvě vítězství.

Zajímavý duel sehrála Plzeň s Českými Budějovicemi. V dresu domácích se dvakrát prosadil útočník Jan Kovář, jenž pokořil svého bratra Jakuba v brance Jihočechů. Za stavu 1:1 domácí v 56. minutě skórovali, ale o minutu později bylo opět vyrovnáno. Za 43 vteřin nato právě Kovář vstřelil vítězný gól, pojistku poté přidal při power play soupeře Straka.

Ve zbývajících zápasech Kometa Brno porazila Mladou Boleslav 1:0, když si druhé čisté konto po sobě připsal brankář Jiří Trvaj. Liberec prohrál s Karlovými Vary 3:4 po samostatných nájezdech. Kolo uzavře pondělní dohrávka Pardubic s Třincem.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma