Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Famózní Mickelson! Na Phoenix Open vyhrál stylem "start-cíl"

Famózní Mickelson! Na Phoenix Open vyhrál stylem "start-cíl"
Phil Mickelson | zdroj: Herald Sun

Celý rok čekal Phil Mickelson na vítězství na PGA Tour s pořadovým číslem 41. Dočkal se na hřišti, kde už dvakrát triumfoval. Na TPC Scottsdale. Svou třetí výhru na tomhle hřišti navíc okořenil famózním výkonem. Na turnaji Waste Management Phoenix Open vedl od úvodního kola a nikoho před sebe nepustil.

Ve finálovém kole sice musel čelit útoku Brandta Snedekera, který je vyhlášený tím, že dokáže ve finiši likvidovat i zdánlivě velké ztráty. Ostatně tři ze čtyř titulů na PGA Tour vyhrál poté, co v posledním kole stáhl manko sedmi, šesti a pěti ran. Naposledy loni na Torrey Pines ztrácel na Kyla Stanley sedm ran. Přesto vyhrál.

Na Mickelsona loňský vítěz FedExCupu Snedeker ztrácel před finálovým kolem šest ran, ale dokázal se přiblížit „jen“ na rozdíl tří ran. Blíž ho 42letý Američan nepustil. Pokaždé, když hrozilo další snížení náskoku, vytáhl z rukávu nějaký skvělý úder.

Nehraje, aby skončil druhý

Jako třeba putt na tříparové sedmičce - dlouhý patnáct metrů přes terénní zlom, odrazem míčku od roughu. Prostě neuvěřitelný. „Děláš si ze mě legraci,“ reagoval na tuhle ránu Snedeker. „Čekal jsem, že Phil bude spíš chipovat, ale to co předvedl, to bylo dokonalé.“

„Nehraju, abych skončil druhý. Vždycky chci vyhrát. To platilo i dnes. Jenže Phil hrál naprosto neuvěřitelný golf,“ přiznal Snedeker, který se skóre -24 skončil druhý čtyři rány za vítězem. „Jindy by takový výsledek nejspíš stačil na vítězství, jenže tento týden bohužel ne,“ posteskl si Snedeker.

Mickelson vyhrál stylem start-cíl a několikrát atakoval historické rekordy PGA Tour. Na ně sice nedosáhl, ale i tak byl jeho výkon famózní. „Bylo to těžké. Dlouho se mi nepodařilo vyhrát. I proto jsem byl nervózní,“ přiznal vítěz čtyř majorů.

Žádné vítězství není snadné

Přesto o jeho vítězství nebylo prakticky pochyb. Svým vítězstvím, na které mu stačilo 265 ran, vyrovnal dosavadní turnajový rekord, který měl v držení dvanáct let Mark Calcavecchia. Jen dvě rány Mickelsonovi scházely, aby překonal absolutní rekord celé PGA Tour. Ten vlastní s výkonem 254 ran Tommy Armour z turnaje Valero Texas Open z roku 2003.

„Hrál jsem dobře, ale musel jsem o vítězství pořád bojovat, protože Brandt hrál skvěle. Žádné vítězství na PGA Tour není snadné. Ani tohle nebylo. Jsem rád, že po dvou předchozích nepovedených turnajích jsem rychle našel formu,“ konstatoval Mickelson. Díky 41. vítězství se posunul na třetí místo pořadí FedExCupu.

vice-golfee zdroj: tisková zpráva

Zdroje:
http://www.golfee.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,340 23,520
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma