Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Fotbalisté Sparty v poháru nepřešli přes druholigový Sokolov

Fotbalisté Sparty v poháru nepřešli přes druholigový Sokolov
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Sokolov 9. října (ČTK) - Cesta fotbalistů pražské Sparty domácí pohárovou soutěží Ondrášovka Cupem skončila nečekaně už ve třetím kole. Český mistr pouze remizoval v Sokolově 1:1 a pak proti druholigovému soupeři nezvládl penaltový rozstřel, který prohrál 1:4. Zatímco domácí byli v závěrečné loterii stoprocentní, hostující Brabec s Pamičem góly nedali. V osmifinále hraném na dvě utkání se Západočeši střetnou s Mladou Boleslaví.

Sparta nastoupila oslabena o řadu hráčů, kteří plní reprezentační povinnosti. Mimo tým jsou Kadlec, Wilfried i Kucka, volno dostal Sionko. Mezi náhradníky se však poprvé po zranění objevil další potenciální reprezentant Kušnír.

Domácí před skvělou kulisou bezmála 6000 diváků začali lépe a už v deváté minutě dal Duchnič vedoucí gól. Sokolovské vedení ale netrvalo dlouho, o pět minut později Vachoušek z penalty po faulu na Kweukeho vyrovnal. I nadále se však hrál vyrovnaný fotbal, domácí před favoritem neměli žádný respekt.

V závěru sparťané sice měli několik šancí, ale Matějovský trefil jen břevno, a tak zápas dospěl do penaltového rozstřelu. V něm favorit totálně selhal; zatímco domácí svěřenci Radoslava Látala, od jehož nedávného příchodu ještě neprohráli, proměňovali jeden pokus za druhým, Brabec s Pamičem se neprosadili. Jako poslední se na sparťanské straně dostal k penaltě Vacek, který snížil na 1:3, Kaplan ale ve čtvrté sérii překvapení dokonal.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma