Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Fotbalová liga zažila brankové hody, Plzeň poprvé prohrála

Fotbalová liga zažila brankové hody, Plzeň poprvé prohrála
zdroj: tisková zpráva

Více než čtyři vstřelené branky na zápas zaznamenali fotbalisté ve 13. kole první ligy a především v Brně a Mladé Boleslavi se diváci bavili nebývale ofenzivním fotbalem. Přestřelka v Mladé Boleslavi přinesla první porážku vedoucí Viktorie Plzeň v poměru 3:4, v Brně předvedl nečekanou kanonádu dosud poslední tým tabulky a vyhrál nad Slováckem 7:0.

Plzeň v týdnu označila řada expertů za budoucího mistra, ale sotva tuto prognózu vyřkli, Západočeši přišli o osmnáctizápasovou neporazitelnost. Také na půdě Mladé Boleslavi zůstala Viktoria věrna své ofenzivní hře, ale čtyřikrát inkasovala a její náskok v čele soutěže se zmenšil na devět bodů před druhou Olomoucí. Na stejný rozdíl se po pondělní dohrávce v Liberci může dotáhnout také Sparta.

Olomouc nastoupila proti Bohemians 1905 i s brankářem Drobisze, jenž čelí obvinění z korupce, a nedůslednost hostů před a těsně po přestávce dokázali domácí přetavit ve tři rychlé góly. Jedna branka Pražanů na výhře favorita nic změnit nemohla.

Za Olomoucí se mimo Sparty formuje silná skupina, v které je nejen Mladá Boleslav, ale po vydřené výhře nad Hradcem Králové také Teplice a vicemistr z Jablonce, jenž zvítězil v Ostravě.

Tepličtí prohrávali s nováčkem ještě deset minut před koncem, ale pak během devíti minut výsledek otočili a prodloužili svoji vítěznou sérii. Jablonec naopak jednu sérii ukončil - poprvé dokázal vyhrát v Ostravě, i když rychle prohrával. Ještě před poločasem však Severočeši průběh utkání otočili a třetí gól přidali v závěru.

V jihomoravském derby v Brně se hrstka fanoušků v ochozech bavila střeleckými hody v podání domácího mužstva, které po výhře 7:0 opustilo dno tabulky. Hosté totálně propadli a trenér Miroslav Soukup sliboval, že utkání bude mít pro hráče těžké následky.

Na chvíli propadla na poslední místo Slavia, ale dlouho tam nezůstala. Českým Budějovicím nasázela čtyři branky a po osmi zápasech slavila vítězství. Naposledy se červenobílí tak výrazně střelecky prosadili před dvěma lety, kdy porazili Kladno 5:0.

Střelecký půst měli pouze diváci v sobotním duelu Příbrami s Ústím nad Labem. Úporný boj bez branek nepotěšil fanoušky ani hráče obou klubů, které se tak dál potácí na chvostu tabulky.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma