Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Francie a Švédsko mají vítězství. Ukrajinu přejeli rozjetí Turci

Francie a Švédsko mají vítězství. Ukrajinu přejeli rozjetí Turci
Image: 0130970293, License: Rights managed, French froward Mathieu Valbuena (R) vies with Estonia's defender Enar Jaager during the friendly football match France vs Estonia on June 5, 2012, at the Le Mans Stadium in Le Mans, western France. France won 4-0., Place: FRANCE, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, AFP | zdroj: tisková zpráva

Dnes byly na programu poslední přípravné zápasy před Eurem. V přípravě se předvedly týmy Francie, Švédsko a Ukrajina.

Nejlépe zvládla generálku Francie, která si v poklidu poradila s hosty z Estonska. Na čtyřbrankovém vítězství se dvěma zásahy podílel Benzema a po jednom gólu přidali Ribéry a Menez.

Podstatně dramatičtější podívanou přineslo utkání Švédska se Srbskem. Srbové hráli dlouho vyrovnanou partii a přestože inkasovali jako první, tak dokázali za několik minut vyrovnat. Zápas rozhodl Zlatan Ibrahimovič gólem z penalty v druhé půli.

Ukrajině se generálka nepovedla, Turkům podlehli 0:2. Turci určitě velice mrzí, že se na Euro nekvalifikovali, protože hrají v poslední době kvalitní fotbal. Stačí připomenout jejich překvapivou ale zaslouženou výhru proti favorizovaným Portugalcům.

- Michal Polák

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma