Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 20°C Polojasno

Giggs by mohl vést fotbalisty Walesu, Ferguson ho ale chce udržet

Giggs by mohl vést fotbalisty Walesu, Ferguson ho ale chce udržet
LONDON, UK, 27/05/2011.- Manchester United midfielder Ryan Giggs, stretches during the team trainning session in preparation for the Champions League final match at Wembley Stadium, London, 27 May 2011. MEDIAFAX / EFE | zdroj: tisková zpráva

Novým trenérem fotbalové reprezentace Walesu by se mohl stát Ryan Giggs, který v 38 letech stále patří mezi opory Manchesteru United. Velšský svaz by ho rád přivedl na lavičku národního týmu, jenže trenér Manchesteru Alex Ferguson je proti a hodlá Giggsovi nabídnout novou smlouvu.

V letošním roce vedl fotbalisty Walesu Gary Speed, který před měsícem spáchal sebevraždu. "Ryan ještě žádný tým netrénoval, ale byl by Garyho přirozeným a důstojným nástupcem. V 38 letech je rozhodně ve správném věku, aby byl s naším mladým týmem na stejné vlně," citoval list The Sun zdroj z velšského svazu. Funkcionáři chtějí Giggse oslovit v lednu, to už ale zkušený útočník bude mít nejspíš za sebou zásadní rozhovor s Fergusonem. Trenér a manažer anglického mistra mu totiž hodlá nabídnout prodloužení smlouvy, která Giggsovi na Old Trafford vyprší v červnu. Giggs za Manchester hraje už od roku 1990, získal s ním dvanáct anglických titulů. V dresu United nastoupil k téměř devíti stům zápasů a je klubovým rekordmanem. "Myslím, že Ryan určitě může ještě rok hrát. Není znát, že by ztrácel energii, výdrž nebo rychlost, což je obdivuhodné," řekl kouč United. Za Wales Giggs odehrál 64 zápasů a vstřelil dvanáct gólů. Naposledy za národní mužstvo nastoupil v roce 2007 v kvalifikaci mistrovství Evropy proti Česku.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,230
USD 23,400 23,520
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma