Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Gómez čtyřmi góly vystřílel Bayernu postup přes Basilej

Gómez čtyřmi góly vystřílel Bayernu postup přes Basilej
Fußball Bundesliga 25. Spieltag: FC Bayern München - TSG 1899 Hoffenheim am Samstag (10.03.2012) in der Allianz-Arena in München. Die Bayern-Spieler Arjen Robben (l-r), Franck Ribery und Mario Gomez jubeln nach einem der Treffer. Die Bayern gewinnen die Partie mit 7:1. Foto: Tobias Hase dpa/lby (Achtung Sperrfrist! Die DFL erlaubt die Weiterverwertung der Bilder im IPTV, Mobilfunk und durch sonstige neue Technologien erst zwei Stunden nach Spielende. Die Publikation und Weiterverwertung im Internet ist während des Spiels auf insgesamt fünfzehn Bilder pro Spiel begrenzt.) +++(c) dpa - Bildfunk+++ | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Bayernu Mnichov deklasovali v odvetě osmifinále Ligy mistrů Basilej 7:0, napravili tak porážku 0:1 z první duelu a postoupili do čtvrtfinále. Čtyřmi góly se na druhé nejvyšší výhře v historii Ligy mistrů a rekordním vítězství ve vyřazovací fázi soutěže podílel útočník Mario Gómez. Dál jde také Marseille, kterému po domácí výhře 1:0 zajistila postup přes Inter Milán i porážka 1:2.

Basilej přijela do Mnichova s jasnou taktikou snažit se ubránit náskok z prvního duelu, ovšem defenzivu tentokrát vůbec nezvládla. Bayern si vytvořil místy až drtivý tlak a už v 11. minutě vynuloval manko ze Švýcarska. Zblokovaná Müllerova střela se odrazila za obranu přesně k Arjenu Robbenovi, který v koncovce nezaváhal. Hosté se vůbec nemohli dostat do hry a kromě zajímavé střely Alexandera Freie těsně nad se nedostali k žádné větší šanci. Jejich matný výkon Bayern potrestal v závěru první půle. Nejprve Robben našel přesným centrem na přední tyči Thomase Müllera, který mířil přesně. A chvíli nato zahráli domácí signál z přímého kopu, Badstuber vrátil míč před branku, kde zcela volný Gómez definitivně rozhodl o postupujícím. Po změně stran navíc Gómez přidal další tři góly, na které mu nahrál Ribéry, a svou bilanci v této sezoně Ligy mistrů zlepšil už na deset gólů. Pojistil si druhé místo v tabulce střelců za Lionelem Messim, který se trefil dvanáctkrát. Kanonádu završil svým druhým zásahem v utkání Robben, který uklidil míč do prázdné branky po kličce gólmanovi. Bayern tak napravil loňský osmifinálový nezdar a nadále živí naději, že si zahraje finále ve své Allianz Areně. Jen o gól zaostal za rekordní výhrou Ligy mistrů, o kterou se v sezoně 2007/08 postaral Liverpool v duelu základní skupiny s Besiktasem. Slaví také Marseille, které se dostalo mezi nejlepších osm týmů v soutěži poprvé od roku 1993, kdy soutěž vyhrálo. Na postup zadělalo v prvním duelu, který v třetí minutě nastavení rozhodl hlavičkou André Ayew. Svůj náskok v úterý precizně bránilo a Inter potvrzoval své trápení z italské ligy. To dokumentoval Wesley Sneijder, který ve vyložené šanci trefil z deseti metrů jen ležícího brankáře Steva Mandandu. Inter se však přeci jen dočkal čtvrthodiny před koncem, kdy se k míči po závaru ve vápně Marseille dostal Diego Milito a propálil Mandandu. Už se schylovalo k prodloužení, ale Marseille znovu zaúřadovalo v nastavení, v němž zařídil postupový gól Brandao. Interu už nepomohlo ani to, že byl vzápětí vyloučen gólman Mandanda a nařízenou penaltu proměnil Giampaolo Pazzini.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,280
USD 23,460 23,640
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma