Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Hašek po návratu do branky Spartaku vychytal výhru v Čechově

Hašek po návratu do branky Spartaku vychytal výhru v Čechově
zdroj: tisková zpráva

Český gólman Dominik Hašek prožil vítězný návrat do branky Spartaku Moskva po dvouzápasové pauze způsobené problémy s přitahovačem stehenního svalu. Spartak, který poprvé nevedl v pátek odvolaný trenér Miloš Říha, dnes vyhrál 4:2 na ledě nejhoršího týmu KHL Viťazu Čechov.

Spartak si tak připsal ve třináctém utkání sezony teprve čtvrté vítězství, což je bilance, která stála po třech letech ve funkci místo Říhu.

Pětačtyřicetiletý Hašek v Čechově inkasoval už po pěti a půl minutách v přesilovce z hole Kozněva, hostům se však třemi góly podařilo skóre otočit. Zápas ještě zdramatizoval na začátku třetí části Bělokoň, další gól už ale Hašek nedostal a slovenský útočník Štefan Ružička zpečetil vítězství Spartaku střelou do prázdné branky při power play domácích.

Na ledě Dynama Moskva, které před dvěma dny uštědřilo Spartaku debakl 5:1, se v dresu Petrohradu představil i druhý český brankář v KHL Jakub Štěpánek. Bývalý vítkovický gólman vystřídal v polovině utkání Jevgenije Nabokova, jenž inkasoval čtyřikrát během úvodních devíti minut druhého dějství. Vyrovnávací gól na 2:2 mu vstřelil český obránce Filip Novák.

Štěpánek kapituloval jednou po střele Ugarova ve třetí třetině a hlavní předsezonní favorit ligy Petrohrad, kde působí jako asistent Václav Sýkora, prohrál na ledě nejlepšího týmu Západní konference

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma