Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Hokejisté Liberce prohráli v historickém utkání s Bostonem 1:7

Hokejisté Liberce prohráli v historickém utkání s Bostonem 1:7
zdroj: tisková zpráva

Hokejisté Liberce vyzvali jako první český klub na svém ledě k souboji tým NHL a v přípravě s Bostonem prohráli vysoko 1:7. Pro Bruins bylo dnešní vystoupení na severu Čech generálkou na víkendový vstup do nového ročníku NHL proti Phoenixu v pražském O2 areně. Dvěma brankami a třemi asistencemi se předvedl Patrice Bergeron, český útočník David Krejčí asistoval u úvodní trefy Nathana Hortona.

Tipsport Arénu zachvátilo už tradiční "bílé peklo", které provází zápasy Bílých Tygrů v play off. Před utkáním ještě klub ocenil bývalého hráče a trenéra Jaroslava Nedvěda staršího a vyvěsil ke stropu haly dres s číslem 10. Prezident Bostonu Cam Neely poděkoval hostitelům za pozvání a vhodil slavnostní buly.

Jediný český zástupce v týmu Bruins David Krejčí nastoupil v centru prvního útoku s Hortonem a Lucicem. Liberec hrál aktivně, vytvořil si několik šancí, ale na gólman Thomase neměl dlouho recept. Domácí brankář Pinc v úvodu zlikvidoval šanci Carona, ale v 19. minutě už inkasoval, když jej po přihrávkách Krejčího a kapitána Cháry překonal z mezikruží Horton.

V druhém dějství měla nejdříve možnost vyrovnat formace Petra Nedvěda, ale ve 23. minutě ujel Bergeron a vychutnal si Pince blafákem do forhendu. Liberecké fanoušky zvedla ze sedadel 29. minuta, kdy po přečíslení Nedvěd přihrál volnému Podkonickému a také Thomas lovil puk ze své branky.

Bruins ukázali svou sílu i v oslabení. Při trestu dvaačtyřicetiletého veterána Recchiho byl po přihrávce Krejčího sám před Pincem Wheeler, ale neuspěl. O několik vteřin později vyzval Bergeron Carona, který už libereckého gólmana prostřelil.

V závěrečném dějství dostal příležitost si zachytat proti pětinásobnému vítězi Stanleyova poháru také Pincův náhradník Vošvrda a po 80 vteřinách si s ním pohrál po úniku Bergeron úplně stejně jako předtím s Pincem. Další minuty patřily jen Bostonu. V 47. minutě využil přesilovku ranou skoro od modré čáry Seguin, dvojka letošního draftu NHL. Campbell s Wheelerem ještě před polovinou poslední dvacetiminutovky změnili zápas v debakl.

I tak se diváci nadále bavili při historickém vystoupení týmu zákládající šestice NHL na ledě klubu, který hraje extraligu až od roku 2002. Ale nerozjásali je po Thomasově zaváhání Špaček, ani následně Bárta. Liberec hned ve středu čeká extraligové klání s Kladnem, Boston návrat do Prahy k další přípravě.

Před Libercem se s kluby NHL utkaly jen v letech 1977 a 1978 Kladno a Pardubice na turné v zámoří.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,300
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma