Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Skoro jasno

Hokejistou sezony se stal Matěj Stránský

Hokejistou sezony se stal Matěj Stránský
Matěj Stránský | zdroj: Michal Beranek / CNC / Profimedia

Hokejistou sezony byl dnes poprvé v kariéře vyhlášen Matěj Stránský. Sedmadvacetiletý třinecký útočník byl s 33 góly z 50 odehraných zápasů základní části nejlepším střelcem extraligy a Ocelářům výrazně pomohl k zisku mistrovského titulu.

Stránský v anketě vyhlašované od sezony 1995/96 přerušil tříleté kralování útočníka Milana Gulaše a výbornými výkony si vysloužil smlouvu ve švýcarském Davosu. Při vyhlášení obdržel symbolicky i švýcarské hodinky a švýcarský nůž. Za celý ročník odehrál včetně vyřazovacích bojů 66 utkání a připsal si v nich 67 bodů za 38 branek a 29 asistencí.

„Rád bych poděkoval celému klubu za skvělé podmínky, trenérům a spoluhráčům, díky nimž tu stojím, ale také rodině a manželce, která mě podporuje, věří mi a motivuje mě každý den. Bez toho bych tady nestál,“ uvedl během vyhlášení Stránský.

Nejlepším trenérem se v anketě vyhlašované ČTK stal kouč mistrovského týmu Václav Varaďa. „I když už v mysli směřuji vše na další sezonu a vše z té minulé sezony pro mě skončilo tím posledním večerem - narozeninovým dnem, kdy mi hráči dali neskutečný dárek v podobě titulu, moc si toho vážím. Je to ale zásluha i těch, kteří nás podporují, ať už rodinní příslušníci nebo fanoušci,“ řekl ČTK Varaďa.

Jako nejlepší gólman byl oceněn liberecký Petr Kváča. Cenu za oddanost hokeji získal další zástupce mistrovského Třince Petr Vrána, jenž byl zvolen i nejlepším hráčem play off. Ceny za kapitána Slezanů, který dokončil sezonu i přes tragické úmrtí manželky Lindsey na počátku března, převzal jeho otec Václav.

Ocenění se jako nejproduktivnější hráč základní části extraligové historie, jímž se stal v únoru, dočkal i Viktor Hübl z Litvínova.

Nejlepším nováčkem byl vyhlášen sedmnáctiletý plzeňský obránce David Jiříček. Zlatá helma Sencor za nejlepší akci připadla Jaroslavu Vlachovi z Liberce, vítězem Radegast indexu byl po roce opět brněnský obránce Michal Gulaši. Do Brna putovala i cena pro nejproduktivnějšího hráče základní části, získal ji Američan Peter Mueller. Nejlepším rozhodčím se stal Jiří Svoboda.

Přes přísná opatření proti šíření koronaviru se slavnostní vyhlášení uskutečnilo s omezeným počtem zúčastněných v hotelu Hilton Prague.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,140 23,320
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma