Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Hokejová extraliga: Litvínov dosáhl na body, Hradec přišel o neporazitelnost

Hokejová extraliga: Litvínov dosáhl na body, Hradec přišel o neporazitelnost
Extraligové utkání Plzeň - Pardubice (5:2) | zdroj: Profimedia

V hokejové extralize byla v pondělí v akci poprvé v sezoně kompletní čtrnáctka týmů. V utkáních 15. kola se díky výhře v Brně dočkal prvních bodů Litvínov a po předchozích čtyřech porážkách opustil dno tabulky. Po porážce na ledě vedoucí Plzně se na něj propadl tým Pardubic. Poprvé v ročníku okusili hořkost porážky hráči Hradce Králové, jako poslední tak dosud nenašel přemožitele Třinec.

Litvínovští zvítězili na ledě Komety 4:2. O třech bodech rozhodli třemi góly ve druhé třetině a výhru zpečetili při power play. Naopak domácí nezopakovali slibný výkon ze sobotního duelu v Třinci, podruhé v sezoně vyšli bodově naprázdno a sami dál čekají na úspěch v základní hrací době.

Plzeňští Indiáni porazili Pardubice 5:2 a i poosmé v sezoně bodovali. Šestou výhru za sebou si domácí zajistili především třemi trefami během druhé dvacetiminutovky. Hráči Dynama opticky vyrovnané utkání ztratili mizernou střeleckou efektivitou a prohráli pátý z šesti dosud odehraných zápasů sezony. Počtvrté za sebou vyšli Východočeši naprázdno a nově uzavírají extraligový peloton. Dva góly vítězů dal Petr Straka.

Královéhradečtí vstoupili do extraligy po koronavirové pauze neúspěšně. Tým, který v pěti předešlých kolech získal čtrnáct bodů, prohrál na ledě Vítkovic 1:2. Hosté sice vedli rychlou brankou Jordanna Perreta, ale Ostravané utkání otočili góly Romana Poláka s Janem Hruškou a naopak poprvé v sezoně zaznamenali tříbodový zisk.

Oceláři deklasovali Karlovy Vary na jejich ledě 7:2 a vyhráli i čtvrté utkání sezony, Energii porazili již podruhé. Hattrickem se na výhře podílel Matěj Stránský, který si připsal i asistenci. Třinec se posunul na páté místo neúplné tabulky před Západočechy.

Hokejisté Českých Budějovic neuspěli ani při sedmém pokusu o premiérové vítězství po postupu do extraligy. V duelu s Mladou Boleslaví měli znovu blízko ke třem bodům, ale neudrželi výsledek v závěrečných minutách a prohráli 1:2 v prodloužení. V čase 60:38 rozhodl David Šťastný, jenž si při vyrovnání Martina Ševce v 53. minutě připsal nahrávku. Stejnou bilanci měl i Ševc.

Dobrou formu potvrdila Sparta. Pražané vyhráli ve Zlíně 6:4 a popáté za sebou naplno bodovali. Hosté dokázali dvakrát smazat dvoubrankové manko, v 58. minutě duel rozhodl v přesilové hře jejich kapitán Michal Řepík. Tři hráči se střelecky prosadili dvakrát, domácí Bedřich Köhler a v dresu vítězů Lukáš Rousek a David Tomášek.

Liberečtí hokejisté vydřeli výhru nad Olomoucí 2:1 a porazili Hanáky na svém ledě podesáté za sebou. Vyrovnané utkání rozhodl v 57. minutě útočník Michal Bulíř. Severočeši doma vyhráli i třetí utkání sezony a jsou čtvrtí, Olomouc klesla na 9. místo.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma