Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Aktualizováno: Hororová nehoda ve formuli 3: V Rakousku létaly monoposty vzduchem

Aktualizováno: Hororová nehoda ve formuli 3: V Rakousku létaly monoposty vzduchem
Ilustrační snímek | zdroj: ThinkStock

Diváci na okruhu v rakouském Spielbergu byli během sobotních závodů evropského šampionátu formule 3, které jsou součástí doprovodného programu DTM, svědky hororové havárie. Jejími hlavními aktéry byli Američan Ryan Tveter, Číňan Č' Cchung Li a Brazilec Pedro Piquet. 

K děsivě vyhlížející nehodě došlo v šesté zatáčce, v níž se Tveter dostal mimo dráhu, v hodinách prolétl kačírkem a následně zůstal stát na trati. Tam do něj v rychlosti okolo 200 kilometrů za hodinu narazil jeho týmový kolega Č' Cchung Li (známý též jako Peter Li) a následně i Pedro Piquet.

Viditelně otřesený Američan sice dokázal sám vystoupit z trosek monopostu, vzápětí však zkolaboval a musel být převezen do nemocnice. Do ní byl později s podezřením na zranění hlavy a zad letecky transportován i Li, Piquet jako jediný vyvázl z nehody nezraněn.

„Po ošetření na trati byli Zhi Cong Li i Ryan Tveter převezeni do zdravotnického centra na okruhu. Jeden z jezdců byl zpočátku v bezvědomí, ale po příchodu zdravotníků už s nimi komunikoval,“ uvedla na svých webových stránkách Mezinárodní automobilová federace (FIA).

Další informace o zdravotním stavu obou jezdců přineslo jejich podrobné vyšetření v nemocnici. „Peter utrpěl několikanásobnou zlomeninu patní kosti, takže bude v blízké budoucnosti potřebovat operaci. Kromě toho má také zlomené čtyři obratle, ale tato zranění nevyžadují operaci,“ informovala veřejnost nemocnice v Grazu. 

U Tvetera nebylo zjištěno jiné zranění než nepříjemné podlitiny a odřeniny v oblasti kolena, proto byl z nemocnice záhy propuštěn. 

Zdroje:
Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,630 23,810
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma