Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Hradilek léčí rameno a bude se připravovat v Praze

Hradilek léčí rameno a bude se připravovat v Praze
Vavřinec Hradilek | zdroj: Getty Images

Momentálně nejúspěšnější český kajakář Vavřinec Hradilek si ke svým 26. narozeninám, které oslavil v neděli 10. března, nadělil cestu na domácí půdu ze soustředění v Austrálii. V sobotu odpoledne se vrátil z intenzivního tréninku, které absolvoval na Novém Zélandu a v Sydney od poloviny ledna, z důvodu nutného vyšetření ramena a následné léčby.

Momentálně se stříbrný olympionik chystá absolvovat sérii vyšetření, které rozhodnou o dalším tréninku a rekonvalescenci. „Zatím sám nevím, co mi přesně je,“ popsal člen klubu USK Praha, který již podstoupil dvě vyšetření u fyzioterapeutů v Austrálii. „Začal jsem pociťovat bolest v pravém rameni, což je dle lékařů výsledek dlouhodobého přetížení a únavy. Z tohoto důvodu jsem si přebookoval letenku a vrátil se domů dříve.“ Většina slalomářů včetně Stanislava Ježka se vrátí do Prahy až koncem března.

Bolest ramena není důsledkem žádného úrazu. „Pravděpodobně se jedná o infekci v kloubové oblasti, která se léčí rehabilitací, nebo jednoduchou operací,“ popsal svěřenec trenéra Milana Říhy. „Teď mě čeká série vyšetření – spolupracuji s fyzioterapeutem Tomášem Dvořákem a plánovaná je i konzultace s profesorem Pavlem Kolářem tento týden.“

Největší domácí hvězda připravovaného Mistrovství světa ve vodním slalomu v Praze - Troji, kterými oslaví Český svaz kanoistiky v termínu 11. -15. září 2013 sto let od svého založení, by se na kanálu chtěla objevit co nejdříve v plném tréninku. „I přes částečné omezení stále trénuji – pádluji na rovné vodě, posiluji, snažím se jen příliš nezatěžovat pravé rameno,“ přiblížil Hradilek.

Nová trať

Po úspěšném seriálu ICF Světového poháru ve vodním slalomu, který se pořádal koncem srpna 2012, se realizovali nejdůležitější stavební práce na trati postavené na začátku osmdesátých let (1980-1982). Práce byly druhou etapou projektu rekonstrukce, která začala již v roce 2011. Konkrétní úprava spočívala v rekonstrukci dna ve dvou úsecích délky 18 m a 12 m v objemu 1,9 mil. Kč, včetně systému drážek Unistrut a nových překážek.

Slalomová dráha v Praze Troji se po dvou letech představila v novém šatu a 9. listopadu 2012 byla po částečné rekonstrukci opět zprovozněna.

Historie

Celkově se v září bude pořádat třetí světový šampionát na české půdě, protože v roce 1967 se uskutečnil šampionát na trati pod Lipenskou přehradou. Šampionát má pomoci k větší popularitě tohoto sportu a dalším dlouhodobým plánům. Celý areál (loděnice UK FTVS, umělá slalomová dráha) je velmi využívaným místem, kde probíhá výuka studentů UK, výcvik jednotného záchranného systému (policie, hasiči) a trénují zde i naši olympionici.

Zdroje:
Redakce, http://slalomtroja.cz/

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma