Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Ital Doni se přiznal k braní úplatků

Ital Doni se přiznal k braní úplatků
Campionato di Calcio Serie B Bwin 2010/2011 12°Giornata Bergamo - 30.10.2010 Atalanta-Padova Nella Foto:esultanza doni /Ph.Vitez-Ag. Aldo Liverani | zdroj: tisková zpráva

Bývalý kapitán Bergama a záložník italské reprezentace Cristiano Doni se přiznal, že během působení týmu ve druhé lize ovlivňoval zápasy kvůli sázkám. Osmatřicetiletý fotbalista však současně uvedl, že vedení klubu, který v minulé sezoně postoupil do nejvyšší soutěže, o ničem nevědělo.

Doni byl mezi 17 lidmi, které policie v pondělí zatkla v rámci vyšetřování ovlivňování fotbalových zápasů kvůli sázkám. Po pěti dnech o samotě v cele se v pátek setkal s právníkem a podle agentury AP se při výslechu přiznal. "Ano, věděl jsem, že zápas Bergamo - Piacenza je zmanipulovaný. Souhlasil jsem s tím a vsadil jsem si," prohlásil Doni. "Zkoušel jsem ovlivnit i utkání s Ascoli. Všechno jsem dělal jenom já, nejsem členem žádné organizované skupiny. A vedení klubu nevědělo o ničem," dodal. Bergamo zápas s Piacenzou vyhrálo 3:0, duel na hřišti Ascoli skončil 1:1. Doni, který už v létě dostal kvůli korupci zákaz činnosti na tři a půl roku, ve své výpovědi zdůraznil, že nikdy nebral úplatky, aby jeho tým prohrál. "Dělal jsem to, protože z toho mělo prospěch i Bergamo. Vyhrávali jsme a mířili jsme za postupem. Nikdy bych si nevzal peníze od někoho, kdo by chtěl, aby můj tým prohrál," prohlásil. Nyní prý Doni svého činu lituje. "Stydím se a nemůžu se na sebe ani podívat do zrcadla, protože v něm vidím bolest, kterou jsem způsobil rodině a fanouškům," uvedl.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma