Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Itálie by podle kouče kvůli aféře klidně odstoupila z ME

Itálie by podle kouče kvůli aféře klidně odstoupila z ME
Image: 0130529759, License: Rights managed, Restrictions: Corbis represents exclusive rights to the image in Italy for use in the commercial market. Not available for license to or for use in Spain. For multi-territory license please contact your Corbis Account Representative. Not available for license to or for use in Poland. For multi-territory license please contact your Corbis Account Representative. Not available for license to or for use in Turkey. For multi-territory license please contact your Corbis Account Representative. Not available for license to or for use in Germany, Austria, Hungary, Switzerland, Portugal, Greece, the Netherlands, and Belgium. For multi-territory license please contact your Corbis Account Representative. Not available for use in Corbis Merchandise. Image not available for subscription distribution., Italy's coach Cesare Prandelli during national team training at Coverciano Sport Center, Florence, 25 May 2012. ANSA/CARLO FERRARO, Place: Florence, Italy, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, Corbis | zdroj: Profimedia

Italská reprezentace by byla ochotna odstoupit kvůli rozsáhlé sázkařské aféře v tamním fotbale z mistrovství Evropy, které za týden odstartuje v Polsku a Ukrajině. Prohlásil to její trenér Cesare Prandelli.

"Když nám řeknou, že pro dobro fotbalu nemůžeme jet na Euro, nebudeme s tím mít problém. Jsou důležitější věci," citovala agentura Reuters čtyřiapadesátiletého kouče, jehož tým dnes v Curychu nastoupí v posledním přípravném zápasu před šampionátem proti Rusku. 

Do rozsáhlé aféry jsou zapleteni také italští reprezentanti Leonardo Bonucci s Domenikem Criscitem, který kvůli tomu přišel o účast na mistrovství Evropy. Stín podezření padl i na brankáře Gianluigiho Buffona, Prandelli se však neobává, že by ho to poznamenalo. "Buffon je silná osobnost. Něco takového ho nemůže rozhodit," uvedl kouč. 

Podezřelý je také trenér Juventusu Antonio Conte a policie zadržela například kapitána Lazia Řím Stefana Mauriho a bývalého záložníka Janova Omara Milanetta. Celkem bylo zatčeno 14 lidí v Itálii a dalších pět v Maďarsku. 

Rozsáhlé korupční skandály zasáhly italský fotbal už v letech 1982 a 2006 a s nadsázkou lze říct, že i když poškozují jeho jméno, reprezentaci naopak prospívají. V obou zmiňovaných letech totiž tým "Azzurri" získal tituly mistrů světa. 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma