Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

James při debutu za Miami přispěl k výhře v přípravě 18 body

James při debutu za Miami přispěl k výhře v přípravě 18 body
zdroj: tisková zpráva

Basketbalová hvězda LeBron James prožil vítězný debut v dresu Miami. Nejužitečnější hráč uplynulých dvou ročníků NBA přispěl v úterý 18 body k výhře svého týmu v prvním přípravném zápase na novou sezonu nad Detroitem 105:89.

James, jenž opustil v létě po sedmi letech Cleveland, se dočkal nadšeného přijetí od fanoušků Heat. A odměnil se jim nasazením, jakým by největší ligová hvězda v přátelském zápase obvykle nehýřila.

"Určitě to tak bylo. Všichni čekali, co předvedeme. Já už jsem se nemohl dočkat, až se dostanu na palubovku. Čekal jsem na to celé léto. Přijetí od fanoušků bylo úžasné," prohlásil James, jehož střelecký příspěvek překonal jen autor 20 bodů spoluhráč Chris Bosh.

Pro další hvězdu Miami Dwyanea Wadea skončil zápas už po třech minutách kvůli poranění podkolenní šlachy, které by však nemělo být velkou komplikací. "Doufáme, že to není nic vážného. Ale musíme být opatrní," uvedl kouč Erik Spoelstra.

Basketbalista Jao Ming hrál první zápas po více než roční pauze

Čínský basketbalista Jao Ming má za sebou první zápas po loňské operaci levé nohy. Pivot Houstonu odehrál v přípravném utkání na novou sezonu NBA s Orlandem dvanáct minut, Rockets prohráli 88:97.

Třicetiletý Jao Ming odehrál osm minut v první čtvrtině, ve druhé přidal další čtyři a do zbytku utkání již nezasáhl. Do statistik se zapsal třemi doskoky, jednou asistencí, třemi proměněnými trestnými hody a jedním střeleckým pokusem.

Jao Ming vynechal celou minulou sezonu kvůli vlasové zlomenině nohy. Musel se podrobit operaci a hrozil mu i konec kariéry. Svolení k tréninku dostal čínský basketbalista teprve před měsícem a podle klubových lékařů v sezoně odehraje maximálně 24 minut za zápas. Bude mít úlevy i při tréninku, aby nebyla jeho noha příliš zatěžována.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma