Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Jiráček přestoupil z Plzně do Wolfsburgu

Jiráček přestoupil z Plzně do Wolfsburgu
Na pražské Julisce se odehrál 20. srpna 2011 fotbalový zápas 4. kola Gambrimus ligy mezi FK Dukla Praha a FC Viktoria Plzeň. Na smínku Petr Jiráček. MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalový reprezentant Petr Jiráček přestoupil z Plzně do německého Wolfsburgu. S dvanáctým týmem bundesligové tabulky podepsal smlouvu na čtyři a půl roku.

Kluby se dohodly, že přestupovou částku nezveřejní, podle zákulisních informací by Viktoria mohla za pětadvacetiletého záložníka inkasovat přes 120 milionů korun. Podle hráčova agenta Dalibora Laciny se z finančního hlediska jedná o jeden ze tří největších přestupů v historii české ligy. "Wolfsburg o Petra usiloval velmi dlouho, v posledních měsících jej zástupci klubu velmi pečlivě sledovali. Oba kluby se rozhodly nezveřejňovat konkrétní částku, podmínky jej však řadí mezi ty největší v historii české ligy," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek. Jiráček se do nového klubu, kde působí i další Čech Jan Polák, těší. "Jsem velmi rád, že se kluby mezi sebou velmi rychle dohodly, všechny strany udělaly pro úspěch jednání maximum. Já se teď především těším na novou výzvu. Nabídka Wolfsburgu byla výjimečná pro klub i pro mě samotného," uvedl Jiráček. O jeho přestupu do Wolfsburgu se spekulovalo již delší dobu, neboť o něj velmi stál trenér německého klubu Felix Magath. V minulém týdnu Jiráček úspěšně prošel fyzickými testy, byť na začátku prosince v posledním podzimním soutěžním utkání v Lize mistrů proti AC Milán utrpěl těžký výron v kotníku a zápas nedohrál. Wolfsburg usiluje také o dalšího plzeňského záložníka Václava Pilaře a nedávno potvrdil zájem i o reprezentačního kapitána Tomáše Rosického z Arsenalu.  

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma