Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Kašpar nastřílel v KHL hattrick a pomohl k výhře nad obhájcem

Kašpar nastřílel v KHL hattrick a pomohl k výhře nad obhájcem
zdroj: tisková zpráva

Český útočník Lukáš Kašpar nastřílel v utkání Kontinentální hokejové ligy hattrick. Mistr světa z letošního šampionátu v Německu tak přispěl k vítězství Astany 5:2 na ledě obhájců mistrovského titulu z Kazaně. Kašpar otevřel skóre už po 32 sekundách, v polovině utkání přidal vítězný gól a v závěru se trefil do prázdné branky domácího mužstva.

Jaromír Jágr přihrál na vedoucí gól Omsku, Avangard však nakonec v Nižněkamsku prohrál 1:3. Jágra nyní čeká letecký přesun do Česka, neboť podle neoficiálních informací převezme ve čtvrtek na Pražském hradě z rukou prezidenta Václava Klause státní vyznamenání.

Osmatřicetiletý olympijský vítěz se v sobotním utkání proti Novokuzněcku bolestivě zranil v oblasti ramene a klíční kosti, dnes však opět nastoupil a ve 14. minutě přihrál v přesilovce na gól Alexeji Kaljužnému. V sestavě Omsku naopak chyběl Roman Červenka.

Petr Čajánek přispěl k výhře hokejistů Petrohradu 4:2 v Čeljabinsku dvěma asistencemi. Hosté přitom na počátku druhé třetiny prohrávali už o dva góly, ale nepříznivé skóre dokázali otočit. Čajánek přihrál na druhou i na vítěznou třetí branku Mattiasi Weinhandlovi.

Hráči Magnitogorsku překonali Dominika Haška v brance moskevského Spartaku čtyřikrát a připsali si výhru 4:3. Hosté zdramatizovali závěr zápasu, když necelé dvě minuty před koncem v přesilovce snížil Piganovič, ale k vyrovnání jim pak už nepomohla ani power play.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma