Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Koudelka s Hlavou skončili na SP v Lillehammeru těsně za medailí

Koudelka s Hlavou skončili na SP v Lillehammeru těsně za medailí
V Praze se 21. června 2011konalo setkání s národním týmem skokanů a skokanek na lyžích u příležitosti jejich "létání" ve vzdušném tunelu ve Skydive Areně. Na snímku Roman Koudelka. JIŘÍ SCHOTT / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Roman Koudelka skončil čtvrtý ve druhém závodě Světového poháru skokanů na lyžích v Lillehammeru a o jednu pozici vylepšil svůj výsledek za zahajovacího dílu z minulého týdne v Kuusamu. Na norském můstku navíc české jedničce nečekaně skvěle sekundoval Lukáš Hlava, který poprvé v životě pronikl do elitní desítky a skončil pátý.

Bodoval i sedmadvacátý Jakub Janda. Do druhého kola nepostoupil z českého kvarteta pouze šestnáctiletý Vojtěch Štursa, který při své premiéře v hlavním závodě obsadil mezi padesátkou účastníků 49. místo. Stejně jako v Kuusamu zvítězil Rakušan Andreas Kofler, který si k sedmému triumfu v kariéře pomohl rekordem můstku 105 metrů z prvního kola. Druhý skončil Richard Freitag z Německa před Polákem Kamilem Stochem, který v druhém kole odsunul o jedno místo oba české reprezentanty. Koudelka za ním zaostal o 1,1 bodu, Hlava, který minule ve Finsku neprošel ani do druhého kola, ztratil další 1,7 bodu. Jeho dosavadním maximem přitom bylo 15. místo z prosince 2009 v Oberstdorfu, pak byl ještě o dva týdny později 16. v Sapporu; tím ale výčet umístění sedmadvacetiletého skokana ve dvacítce končí.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma