Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Kvitová prohrála v generálce na Wimbledon v 1. kole

Kvitová prohrála v generálce na Wimbledon v 1. kole
V pražské Stromovce se konal 15. května 2011 tenisový turnaj Sparta Prague Open. Na snímku Petra Kvitová. MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Wimbledonské vítězce Petře Kvitové nevyšel návrat na trávu. Čtvrtá tenistka světového žebříčku na turnaji v Eastbourne prohrála hned v prvním kole s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou po setech 5:7, 4:6 a vůbec se jí nevydařila generálka na obhajobu grandslamového titulu.

Do druhého kola naopak postoupila Klára Zakopalová po výhře nad Číňankou Čeng Ťie 6:3, 4:6 a 6:3. Její soupeřkou o čtvrtfinále může být Petra Cetkovská, která bojuje s krajankou Andreou Hlaváčkovou. Z českých hráček je ve hře rovněž Lucie Šafářová, která už rovněž hraje s Maďarkou Timeou Babosovou. Kvitová měla zápas dobře rozehraný. Vedla v prvním setu 4:2 a 30:0, ale pak ji srazily nevynucené chyby, kterých udělala za celý zápas 36. Po ztracené první sadě prohrávala ve druhé už 2:5, snížila ještě na 4:5, ale pak si popáté v utkání prohrála podání. Makarovová potvrdila, že na trávě umí hrát. V minulém týdnu došla do semifinále v Birminghamu a svůj jediný turnajový titul získala třiadvacetiletá moskevská rodačka a v současnosti 48. hráčka světa právě v Eastbourne v roce 2010. Dvaadvacetiletá Kvitová nezopakovala v Eastbourne loňský postup do finále, v němž prohrála až ve třech setech s Francouzkou Marion Bartoliovou. Dnes měla Kvitová poprvé na sobě nový model bot, na kterých má na patě napsáno své jméno Petra a na boku číslo 11 jako vzpomínku na loňský titul. "Nové botičky na Wimbledon se mi moc líbí," psala před zápasem na sociálních sítích.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma