Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Kvůli covidu prodloužilo vedení NHL vánoční pauzu

Kvůli covidu prodloužilo vedení NHL vánoční pauzu
Radek Faksa | zdroj: Profimedia

Vedení NHL a hráčské asociace NHLPA kvůli zhoršující se pandemické situaci s covidem-19 odložilo další zápasy a přerušilo hokejovou ligu od středy do neděle. O dva dny tak prodloužilo vánoční pauzu.

Řada klubů momentálně netrénuje ani nehraje kvůli rostoucímu počtu nakažených, nově bylo odloženo pět čtvrtečních utkání a počet odložených zápasů vyšplhal na 49.

V programu do vánoční přestávky zůstaly jen dnešní duely Philadelphia - Washington a Vegas - Tampa Bay. Již v neděli představitelé NHL i NHLPA rozhodli o tom, že se zatím nebudou hrát vzájemné souboje kanadských a amerických klubů. V nejbližších dnech by také měli oznámit, zda budou hokejisté z NHL startovat na únorových olympijských hrách v Pekingu.

Všech 32 klubů bude mít volno již od středy do neděle, kdy mohou znovu trénovat, testovat se nebo cestovat na zápasy. O den později by se měl soutěžní program znovu rozběhnout. Už nyní netrénuje deset týmů. Ke Coloradu, Floridě, Nashvillu, Bostonu, Detroitu, Torontu, Columbusu a Montrealu se přidaly i Edmonton a Ottawa.

Na takzvaném covidovém seznamu je v současnosti asi patnáct procent z více než 700 hráčů NHL. Přes čtyři desítky zápasů byly odloženy za poslední dva týdny, kdy se rozšířila v Severní Americe varianta koronaviru omikron.

Olympijské hry v Pekingu se uskuteční od 4. do 20. února, hokejisté z NHL se pod pěti kruhy mají představit po osmi letech, naposledy hráli v Soči 2014. Oficiálně mohou účast v Číně zrušit bez sankcí do 10. ledna, komisionář NHL Gary Bettman ale již několikrát připustil, že konečný verdikt může padnout i později.

Faksa osmou asistencí v sezoně pomohl Dallasu k výhře nad Minnesotou

Pondělní program NHL nabídl místo pěti střetnutí pouze jedno, a to duel mezi Dallasem a Minnesotou. Český hokejový útočník Radek Faksa v něm pomohl Dallasu k výhře 7:4 jednou asistencí. Český centr svou osmou gólovou nahrávkou v ročníku vyrovnal zisk z minulé sezony. Svůj desátý bod v sezoně si připsal u závěrečného gólu Stars, který vstřelil do opuštěné branky Jamie Benn.

Výhru Dallasu zařídilo sedm různých střelců, dva kanadské body za gól a asistenci získali Benn a obránce Miro Heiskanen. Naděje Minnesoty drželi tříbodový Kirill Kaprizov a střelec dvou branek Kevin Fiala. Wild i přes čtvrtou prohru za sebou vedou Západní konferenci, Stars jsou jedenáctí.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma