Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Ledecká před olympiádou zazářila. Ve sjezdu Světového poháru dojela třetí (VIDEO)

Ledecká před olympiádou zazářila. Ve sjezdu Světového poháru dojela třetí (VIDEO)
Ester Ledecká na trati sjezdu v Cortině. | zdroj: Profimedia

Ester Ledecká naznačila necelé dva týdny před startem olympijských her dobrou formu. Vyšvihla se na stupně vítězů ve sjezdu Světovém poháru lyžařek. V Cortině d'Ampezzo dojela třetí. Za vítěznou Italkou Sofií Goggiaovou zaostala o pouhých 26 setin sekundy.

Ledecká, která bude v Pekingu obhajovat senzační olympijské vítězství v superobřím slalomu a také zlato na snowboardu, byla v Cortině mezi nejlepšími třemi ve Světovém poháru ve sjezdovém lyžování pošesté a počtvrté ve sjezdu.

Závod se kvůli větru jel ze sníženého startu a byl o půl minuty kratší než v trénincích. Ledecká startovala až sedmnáctá a zvládla trať výtečně. Dobře se rozbruslila po startu, držela téměř ideální stopu a nenechala se rozhodit z postoje občas hrbolatým podkladem.

„Vlastně jsem si celou dobu říkala, jak jedu blbě a dělám spoustu chyb. Ale dole se mi konečně povedla zajet linie, kterou jsme plánovali), takže mám radost,“ řekla Ledecká.

V neděli je v Cortině na pořadu superobří slalom a je možné, že to bude poslední start Ledecké před olympiádou. Světový pohár sice ještě pokračuje příští týden sjezdem a super-G v německém středisku Garmisch-Partenkirchen, ale česká lyžařka tyto závody parně vynechá.

Zdroje:
ČTK, ČT sport

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma