Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Liberec čtyřmi góly v závěru smetl Žižkov a vede o čtyři body

Liberec čtyřmi góly v závěru smetl Žižkov a vede o čtyři body
V Liberci na stadionu U Nisy se v sobotu 25. února 2012 odehrálo 18. kolo fotbalové Gambrinus ligy mezi celky FC Slovan Liberec a 1. FK Příbram. Na snímku radost Liberce, vlevo Jiří Štajner a vpravo Lukáš Vácha. PETR ZBRANEK / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Liberce porazili v předehrávce 26. ligového kola Žižkov 4:0 a pojistili si vedení v tabulce. Slovan zvýšil náskok před druhou Spartou na čtyři body, Letenští ale mají k dobru nedělní duel v Mladé Boleslavi. Severočeši se na nakonec jasnou výhru nadřeli a poslední tým tabulky zlomili až v posledních sedmnácti minutách. Skóre otevřel Breznaník a další góly přidali Musiol, Rabušic a Fleišman už v době, kdy hosté dohrávali bez vyloučeného Šťastného.

Liberecký kouč Jaroslav Šilhavý nepřestával věřit, že jeho svěřenci dokážou proti Žižkovu zlomit bezbrankové skóre. "Nervózní jsem byl, to přiznávám. Ale věřil jsem. Stáhli jsme jednoho ze středových hráčů, přišel tam Musiol. Šli jsme do rizika. Udělali jsme vše pro to, abychom ten gól dali, a nakonec se to podařilo," pochvaloval si Šilhavý.  S úvodem zápasu ale nemohl být spokojený. "Vstoupili jsme do zápasu nervózně, vybírali jsme v předfinálních a finálních situacích špatné řešení. Cítil jsem z hráčů, že jim nervozita svazuje nohy. V druhém poločase to pokračovalo až do té doby, než jsme dali první gól. Potom už jsme dominovali," prohlásil Šilhavý. Liberec zvýšil náskok v čele tabulky před druhou Spartou na čtyři body a teď čeká, zda Letenští neklopýtnou v neděli v Mladé Boleslavi. "My se tím ale příliš nezabýváme. Sledovat to budeme a budeme držet palce Boleslavi, ale ovlivnit to nemůžeme," konstatoval Šilhavý. Slovan Liberec - Viktoria Žižkov 4:0 (0:0) Branky: 73. Breznaník, 82. Musiol, 88. Rabušic, 89. Fleišman. Rozhodčí: R. Hrubeš - Chytil, Makovička. ŽK: Bosančič, Vácha, Rabušic - Šťastný. ČK: 76. Šťastný. Diváci: 5235.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma