Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Liberec se třemi góly v Ostravě prostřílel zpátky do čela ligy

Liberec se třemi góly v Ostravě prostřílel zpátky do čela ligy
V Liberci na stadionu U Nisy se v sobotu 25. února 2012 odehrálo 18. kolo fotbalové Gambrinus ligy mezi celky FC Slovan Liberec a 1. FK Příbram. Na snímku radost Liberce, vlevo Jiří Štajner a vpravo Lukáš Vácha. PETR ZBRANEK / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Liberce se po týdnu vrátili do čela prvoligové tabulky díky vítězství 3:1 v Ostravě. Přestože Slovan v dohrávce 25. kola prohrával gólem Kukece, během jedenácti minut stihl brankami Bosančiče a Rabušice skóre otočit. První výhru na Bazalech po sedmi a půl letech pojistil v závěru z penalty Štajner. Severočeši na prvním místě vystřídali Spartu, která o bod zaostává.

Na těžkém terénu podmáčeném dvoudenním deštěm se Ostrava favorita nezalekla a úvod byl v její režii. Štajner sice z brejku domácí ve čtvrté minutě vystrašil nepřesnou střelou z úhlu, ale za několik ztrát ve středu hřiště Slovan pykal v 11. minutě. Brejk po ose Droppa - Fantiš zúročil Kukec, jehož střela proklouzla Bičíkovi na mokré trávě pod tělem za čáru. Jakoby tím ale Baník Severočechy spíše podráždil. Hosté najednou zvýšili obrátky a už za necelé dvě minuty bylo vyrovnáno: mezi dvěma beky vnikl do vápna Bosančič a jeho oblouček pravděpodobně s Vašendovou tečí zapadl pod břevno. Hrál se otevřený fotbal, ve kterém byl evidentně silnější Liberec. Jeho smrtící kolmice středem ostravské defenzivy přinášely zkázu a šance. Po zaváhání Marka měl druhý gól na hlavě znovu Bosančič, domácí však zachránila tyč. I tak hosté brzy obrátili skóre. Po rohu zastavilo bombu Gebre Selassieho břevno, Nezmar však vrátil míč do skrumáže, kde byl nejdůraznější Rabušic. Divoký ofenzivní zápas se pak zklidnil. Fantišovi sice po rychlém protiútoku chyběl krok k míči, hosté však byli díky nápadité finální fázi mnohem nebezpečnější. Ostravskou defenzivu prolamovali s neobyčejnou lehkostí a Štajnerově hlavičce ve 40. minutě scházely centimetry. Z libereckých hráčů sálalo sebevědomí. Druhou půli měli pod kontrolou, na těžkém terénu byli pohyblivější, drželi míč na útočné polovině a bylo zřejmé, že se jen čeká na třetí branku. Přišla v 68. minutě a dal ji Štajner z penalty, kterou sudí nařídil za Markův faul na Šurala. Přes slibný začátek zápasu Baník na zvrat nemohl myslet a zůstává na sestupové příčce. Před pátečním utkáním na Dukle se mu navíc vykartovali Kukec s Markem. V závěru mu alespoň trochu mohl náladu vylepšit Adámik, jeho pokus však Bičík vyškrábl a Ostrava utrpěla devátou domácí prohru v sezoně. Baník Ostrava - Slovan Liberec 1:3 (1:2)     Branky: 11. Kukec - 13. Bosančič, 22. Rabušic, 68. Štajner z pen. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Mencl. ŽK: Vašenda, Marek, Kukec, Frydrych, Adámik, Vrťo - Janů. Diváci: 4387. Ostrava: Baránek - Frydrych, Adámik, Vomáčka, Marek - Vašenda (59. Šenkeřík), Droppa - Fantiš (73. Kraut), Greguš, Kukec (73. Vrťo) - Magera. Trenér: Látal. Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Kelič, Breznaník - Janů, Vácha, Bosančič (88. Liška) - Šural (90. Hadaščok), Štajner, Rabušic. Trenér: Šilhavý.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma