Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

LM: Vaclík přispěl nulou k výhře nad Liverpoolem, Arsenal si zastřílel

LM: Vaclík přispěl nulou k výhře nad Liverpoolem, Arsenal si zastřílel
Tomáše Vaclíka v brance Basileje nepřekonal ani Mario Balotelli | zdroj: Isifa.com

Do středečních zápasů 2. kola základních skupin Ligy mistrů zasáhli tři čeští reprezentanti a všichni se radují z vítězství. Fotbalisté Basileje s Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým v sestavě odčinili úvodní debakl od Realu a na domácí půdě porazili Liverpool 1:0. Tři body získal i Arsenal, který rozstřílel istanbulský Galatasaray 4:1. Tomáš Rosický nastoupil ve druhé půli.

Arsenal nasměroval k prvnímu bodovému zisku útočník Welbeck, který se v prvním poločase trefil v rozmezí osmi minut hned dvakrát. Krátce před poločasem přidal třetí branku Sánchez. Po změně stran zkompletoval Welbeck hattrick.

„Kanonýři“ odehráli poslední půlhodinu v deseti po vyloučení brankáře Szczesnyho. Jeho náhradníka Ospinu pak překonal z penaltového puntíku Burak. Tomáše Rosického poslal kouč Wenger na hřiště v 69. minutě.

Ve skupině D zůstává stoprocentní Dortmund, který po Arsenalu dokázal porazit i Anderlecht. Na půdě belgického celku poslal Borussii do vedení už po třech minutách Immobile, po změně stran přidal další dva zásahy Ramos.

„Bílý balet“ musel otáčet

Basilej byla od začátku lepší než Liverpool a také se dostávala do šancí. Rozhodnutí přišlo v 52. minutě, kdy kapitán Streller dorazil míč do sítě po pohorovém zákroku Mignoleta. Vaclík se na premiérové čisté konto v Lize mistů příliš „nenadřel“. Největší problémy mu udělal Balotelliho přímý kop.

Také čtěte: PSG si v Lize mistrů vyšláplo na Barcelonu, padly dva rekordy

Ve druhém zápase skupiny B potvrdil Real roli favorita a bulharský Razgrad porazil, ale na tři body se nečekaněnadřel. Razgrad, který kvůli nevyhovujícímu stadionu hostil Real v Sofii, poslal do nečekaného vedení Marcelinho z rohu. Odpovědět mohl za čtyři minuty Ronaldo, ale z pokutového kopu nevyzrál na brankáře Stojanova.

Portugalský kanonýr ale dostal ve 24. minutě šanci na reparát a druhou penaltu už proměnil. „Bílý balet“ rozhodl o vítězství až třináct minut před koncem díky trefě střídajícího Benzemy.

Cristiano Ronaldo, Real Madrid Cristiano Ronaldo kopal proti Razgradu dvě penalty, proměnil až druhou | zdroj: Isifa.com

Přemožitel Sparty slaví první body

Ve skupině A mají po dvou odehraných kolech všechny čtyři celky na kontě po třech bodech. Finalista minulého ročníku Atlético Madrid doma zdolal 1:0 Juventus Turín zásluhou Turana. Doma uspěl také přemožitel pražské Sparty v předkole z Malmö. Po dvou brankách kapitána Rosenberga porazil švédský zástupce Olympiakos Pireus 2:0.

Zenit Petrohrad remizoval  na svém hřišti 0:0 s Monakem. Oba týmy znovu neinkasovaly a v základní skupině C mají na kontě shodně čtyři body. Benfika naopak i podruhé prohrála, tentokrát v Leverkusenu 1:3.

2. kolo základních skupin Ligy mistrů:

Skupina A:

Malmö - Olympiakos Pireus 2:0 (1:0)
Branky: 42. a 82. Rosenberg. Rozhodčí: Karasev - Averianov, Kalugin (všichni Rus.). Diváci:

Atlético Madrid - Juventus Turín 1:0 (0:0)
Branka: 75. Turan. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). Diváci:

Skupina B:

Ludogorec Razgrad - Real Madrid 1:2 (1:1)
Branky: 6. Marcelinho - 24. Ronaldo z pen., 77. Benzema. Rozhodčí: Wärnmark - Mulvanny (oba Skot.), MacGraith (Ir.). Diváci:

Basilej - Liverpool 1:0 (0:0)
Branka: 52. Streller. Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.). Diváci: 36.000.

Skupina C:

Zenit Petrohrad - Monako 0:0
Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Collin (všichni Angl.). Diváci: 13.817.

Leverkusen - Benfica Lisabon 3:1 (2:0)
Branky: 25. Kiessling, 34. Son Hung-min, 64. Calhanoglu z pen. - 62. Salvio. Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Cann (všichni Angl.). Diváci: 25.202.

Skupina D:

Arsenal - Galatasaray Istanbul 4:1 (3:0)
Branka: 22., 30. a 52. Welbeck, 41. Sánchez - 63. Yilmaz z pen. Rozhodčí: Rocchi - Cariolato, Giallatini (všichni It.). ČK: 60. Szczesny (Arsenal). Diváci:

Anderlecht Brusel - Dortmund 0:3 (0:1)
Branky: 69. a 79. Ramos, 3. Immobile. Rozhodčí: Tagliavento - Manganelli, Tonolini (všichni It.). Diváci: 18.649.

Zdroje:
Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma