Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Lyžař Řezáč podruhé vyhrál seriál FIS Marathon Cup

Lyžař Řezáč podruhé vyhrál seriál FIS Marathon Cup
V neděli 8. ledna 2012 se uskutečnil 45. ročník závodu "Jizerská 50" v Bedřichově v Jizerských horách na Jablonecku. Na snímku Stanislav Řezáč, vítěz závodu na 50 kilometrů. PETR ZBRANEK / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Dálkový běžec na lyžích Stanislav Řezáč je podruhé vítězem FIS Marathon Cupu. Celkový triumf v desetidílném seriálu má jistý už před závěrečným závodem Birkebeinerrennet v Norsku, kde bude v sobotu 17. března obhajovat loňské prvenství.

"Jsem rád, že se mi to po letech zase podařilo, protože konkurence je stále těžší. Mám lepší podmínky k přípravě než tehdy, což mi pomáhá," uvedl Řezáč v tiskové zprávě. Víc se však zaměřuje na seriál Ski Classic. "Je tam víc peněz na prémiích, závody jsou v televizi, to je pro všechny sponzory důležité," dodal. O jeho vítězství ve FIS Marathon Cupu se definitivně rozhodlo v dnešním Engadin Skimaratonu ve Švýcarsku, kde Řezáč nestartoval stejně jako jeho nejbližší pronásledovatelé. Před druhým Norem Jörgenem Auklandem vede letošní vítěz Jizerské padesátky a König Ludwig Laufu o nedostižných 123 bodů. Osmatřicetiletý Řezáč, jenž před týdnem skončil třetí ve Vasově běhu a v lednu obsadil stejné místo v italské Marcialonze, při šesti startech v seriálu chyběl na stupních vítězů pouze jednou. Díky tomu ovládl FIS Marathon Cup stejně jako v roce 2005. Engadin Skimaraton vyhrál domácí Roman Furger o tři desetiny před krajanem Curdinem Perlem. Patnáctý doběhl se ztrátou devíti sekund Martin Koukal a v celkovém pořadí FIS Marathon Cupu se ve své první sezoně mezi dálkovými běžci posunul na páté místo. Na Engadinu zažil několik nepříjemných chvilek. V jedné kolizi přišel o kroužek na hůlce a pak mu další soupeř vypnul lyži, která sjela do strže. "Ztratil jsem asi minutu a propadl se někam na 150. místo. Kousek před Mořicem pod můstky jsem to dohonil, ale vyčerpal jsem se tím. Tři kiláky před cílem jsem si našel solidní pozici ve skupině, ale ve finiši už jsem na víc neměl," postěžoval si Koukal.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,280
USD 23,460 23,640
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma