Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Skoro jasno

Malá Strana v Praze bude opět patřit bikerům, pojede i Bauer

Malá Strana v Praze bude opět patřit bikerům, pojede i Bauer
zdroj: Mediafax

Hradčany a Malá strana budou ve středu posedmnácté dějištěm závodu na horských kolech Pražské schody. Na startu budou zahraniční i domácí cyklistické hvězdy, se kterými se ale poměří například i medailisté ze zimních olympijských her ve Vancouveru Lukáš Bauer a Martin Jakš.

"Těším se a schodů dolů se nebojím. Půjde o to, abych se do něčeho nepřimotal," uvedl na svém webu dvojnásobný medailista z Vancouveru Bauer po poslední cyklistické zkušenosti, při níž na konci května obsadil mezi bikery druhé místo v závodě Král Šumavy na trati 70 kilometrů.

"Lyžaře jsme tu ještě neměli, bude to jejich premiéra. Původně jsme je chtěli dát do VIP závodu, ale oni sami řekli, že budou rozhodně závodit s elitou," poznamenal ředitel závodu Robert Bakalář.

Zahraniční elitu budou v Praze reprezentovat mistr světa z roku 2008 Christopher Sauser ze Švýcarska, jeho krajan a mistr světa i Evropy 2007 a 2008 Florian Vogel. Pojede medailista z ME 2006 a 2007 Cedric Ravanel z Francie, ale i světový šampion v maratonu z let 2008 a 2009 Roel Paulissen z Belgie. Zahraniční konkurenci doplňuje Australan Benjamin Henderson.

Na startu bude i kompletní domácí bikerská i cyklokrosová špička s výjimkou obhájce loňského vítězství Zdeňka Štybara. Mistr světa v cyklokrosu po tréninkovém výpadku po operaci dohání tréninkové manko na Mallorce. Šampiona bude chtít zastoupit jeho mladší kolega, juniorský světový šampion Tomáš Paprstka.

Domácí hvězdou mezi bikery bude Jaroslav Kulhavý, který Pražské schody považuje za jeden z nejspecifičtějších závodů v Evropě. "Nevím, že by se někde jinde něco podobného jelo," řekl Kulhavý a očekává od závodu tvrdý boj. "Plno lidí se chce předvést alespoň v jednom dvou okruzích na začátku, takže se hned od startu pojede pořádná podlaha," očekává Kulhavý, který letos na domácích tratích ještě neprohrál.

Program na Hradčanském náměstí začne v 15:30 slavnostním zahájením, pokračuje závodem VIP osobností a hlavní závod bude odstartován v 18:00.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,140 23,320
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma